Årets ”side trip”?

Nu är det bara ca tre veckor tills vi åker till USA igen. En av Peggys årliga uppgifter inför resan är att planera för vår traditionella resa inom USA.

I dag har hon ägnat åtskillig tid åt det, utan att vi för den delen riktigt har bestämt oss för var det skall bära av.

Av olika skäl tänker vi oss en flygresa inom landet. Ett av skälen till det är att vi betat av områden som ligger inom rimligt bilavstånd från Michigan. Ett annat är att vi nu har bytt flygbolag och vi därför har ett antal bonusmil att ta vara på.

Vi pratar också om att åka tåg någonstans och sedan använda de ihoptjänade milen/poängen för hotellnätter, något som också är möjligt för oss.

Kanske blir det en bilresa till den nordligaste delen av Michigan. Peggy vill gärna visa den mäktiga Macinawbron, som förbinder huvuddelen av Michigan med den norra halvön som också hör till Michigan. Jag vill också se den samt förstås även uppleva Michigans nordligaste delar.

En annan tanke är att flyga till Denver, Colorado, och sedan hyra bil där och köra mot Mount Rushmore, där den berömda jätteavbildningen på en bergvägg av tre av USAs presidenter finns.

Vi har också en eventull plan på att flyga till Kansas City, hyra bil där och sedan köra till Kansas och hälsa på vänner där. Kansas City ligger inte i Kansas, som det är så lätt att anta.

Peggy gjorde slut på sina "miles" i fjol genom sin gratisresa då. Jag har så många miles kvar att de räcker till två flygresor tur och retur varsomhelst inom USA.

Jag utgår från att den här redogörelsen skall vara minst lika intressant och av samma stora allmänintresse som mina många blogginlägg under dagen om bankfrågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.