Grundlurade

Här kommer det avslutande kapitlet vad gäller historien om vår avloppsstopp.

Till sist kom bilen som skulle tömma septiktanken. Men när han tittade ner i tanken och sa att allt var OK där, sjönk våra mungipor direkt. Den såg full ut, men nivån var ändå helt normal.

Han hävdade bestämt att det fortfgarande var tätt i röret mellan huset och tanken. Vi berättade då att vår "rörmokare" lika bestämt hade sagt att det var helt öppet nu men att tanken måste tömmas. Vi kunde direkt på hans min se hur han värderade den "rörmokarens" kompetens!!

Han insåg vår förtvivlan men kunde också meddela, att hans kollega befann sig i närheten och att han i sin bil också hade en "rotborrare". Efter en kort stund var han där, och inom fem minuter var avloppet öppnat.

Att göra detta ingrepp inifrån källaren, var rent vansinne fick vi veta. OM tanken hade varit överfull skulle eventuellt en stor mängd av dess innehåll ha hamnat på källaregolvet. Ingreppet skall i stället göras från tanken och in mot mot huset.

Lurade, jo…

Den första intygade att allt var ok och tog 140 dollar för sitt jobb. Avloppet fixades i stället av en grupp på fyra män, en stor tankbil och en mindre servicebil. För det betalade vi 120 dollar. "Rörmokaren" kunde inte göra mer, när vi för tredje gången ringde honom. Tanken måste vara full var det besked han i stället gav.

Hur som helst känns som om de 260 dollarna var väl använda pengar, nu när både kan duscha och på vanligt sätt använda toaletten för det den är avsedd för.

Äntligen börjar semestern. Inga fel problem vill vi ha nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.