Egyptisk kvalitet

 

Av alla intressanta händelser under vår resa till Egypten, väljer jag denna, eftersom den var den som fick mig att skratta mest mitt i all bedrövelse.

Mina medhavda sandaler visade sig en morgon vara nära att gå sönder och därmed bli obrukbara. Vi bestämde oss för att köpa ett par nya. Bland alla småbutiker i Hurgahda fann vi så en, som faktiskt såg litet bättre ut än andra.

Butiksinnehavaren gav ett seriöst intryck och hans engelska var riktigt bra. De sandaler jag valde var bekväma och helt i min stil. Försäljaren beskrev sandalerna för oss. Själva gummisulan var importerad från Kina och ovandelen av "äkta" kamelskinn (!) var sydd och monterad på sulan i Egypten.

Efter sedvanligt prutande köpte jag dem. Väl hemma på hotellet var det dags att ta en promenad i de nya sandalerna. Efter ca 300 meters promenad lossnade sulan! Butiken låg för långt bort och vi hade ingen lust att slösa tid på att ta oss dit. I stället köpte jag en tub lim för att själv fixa det hela.

Senare på dagen lossnade sulan igen och vid närmare kontroll visade det sig att den andra också var på väg att lossna. Nu funderar jag som bäst på hur jag skall kunna få sulorna att sitta kvar utan att betala ett par hundra till en skomakare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.