Bravo landstinget!

I går hörde det på radion och i dag läser jag det i VK. Landstinget har kommit på en strålande ide för att kunna behålla äldre, svårrekryterad och erfaren personal litet längre.

Man har nämligen insett att den lägre arbetsgivaravgiften som gäller för äldre bör komma dessa tillgodo, om de väljer att arbeta längre. Det "normala" har annars varit att arbetsgivaren i stället själv tjänat på detta. Dels har man fått behålla den anställde ytterligare en tid och dels har hen "kostat" mindre för arbetsgivaren i form av den lägre arbetsgivaravgiften.

Det tog förstås onödigt lång tid för landstinget att komma fram till detta, men bättre sent än aldrig. För några år sedan testade jag samma idé vid ett lönesamtal på min dåvarande chef, kommunchefen.

Han förstod absolut mitt motiv för att just beroende på den lägre arbetsgivaravgiften få ett extra utfall. Tanken på att det så också skulle bli var dock helt främmande för honom.

Det kunde förstås ha berott på att den lägre arbetsgivaravgiften var något som kommunchefen såg som en kompensation från staten för min förväntade lägre prestationsförmåga fr.o.m. den dag jag fyllde 65. Så kan man förstås också se det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.