Amerikansk fastighetsskatt

Jag gillar att notera saker som skiljer sig åt mellan USA och Sverige. När jag bloggar om dem, betyder det inte alltid att jag vill framhålla att Sverige alltid är bättre.

Häromdagen ringde en kvinna på i vårt hus. Hon såg ut att komma från någon myndighet och var försedd med måttband och skrivplatta. Vi bjöd henne komma in, men hon föredrog att ställa sin frågor vid dörren.

Hon visade sig komma från "länsstyrelsens fastighetsskatteavdelning". De frågor hon ställde var av ungefär samma slag som de frågor som måste besvara för att våra fastigheter ska bli rätt beskattade, eller beläggas med rätt fastighetsavgift som det visst heter numera.

Det märkliga är att sådana här besök vid varje fastighet bara sker vart femte år och detta var första gången som vi var hemma. Hur hon kunnat få sina frågor besvarade tidigare gånger, kan man förstås undra.

Det enda hon kunde göra de gångerna gjorde hon även denna gång, d.v.s. med sitt måttband mäta längd och bredd på huset.

Jag saknar förmåga att avgöra, om detta sätt att få fam rätt underlag för fastighetsbeskttning är bättre eller sämre än det sätt som våra myndigheter tillämpar. Överraskande och oväntat var i vart fall hennes besök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.