15 meter från Obama

Under dagen har gått minst 15 km i Chicago i en värme på bortåt 30 grader. Efter en god middag ute på sta’n är vi nu åter på hotellet. En av oss befinner sig i djup vila i rummets sköna fåtölj och den andre försöker skriva ett blogginlägg.

Mycket har vi upplevt under dagen, men det mest minnesvärda var nog det vi stötte på bara ett kvarter från hotellt där vi bor. En tvärgata plus ena trottoaren var avstängd och kantad med mängder av poliser. Tre stora lastbilar var dessutom parkerade så att de förhindrade all obehörig trafik.

Vi frågade förstås en av poliserna vad som var på gång. Vi fick då veta att inom ca en timme skulle presidenten med sällskap lämna området. Efter tålmodig väntan vidtog en uppenbar förändring. Poliserna omgrupperade sig. Säkerhetspoliser i mörka kostymer tycktes göra en sista kontroll. Sedan några svarta bilar med gasen i botten körde iväg, kom så den svarta bepansrade limosinen med Obama. Den körde också iväg med hög fart till en väntande helikopter, som inte såg men kunde höra.

Det hela skedde så snabbt och nästan överraskande, att vi inte kom oss för att ta några bilder.

Obama hade varit på en middag för insamling av kampanjpengar. Middagen intogs på Chicago Hilton, där Peggy först hade bokat rum åt oss. Då det förstås var i dyraste laget, ändrade vi oss och tog ett hotell i närheten av Hilton i stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.