Aningen besviken

Efter att ha lyssnat på Vännäs kommunfullmäktige fram till lunch som planerat, lämnade jag det aningen besviken.

Jag dit för att lyssna på en debatt för och emot en folkomröstning i byskolefrågan. Någon sådan tror jag aldrig har hållits i vårt fullmäktige. Jag såg därför fram emot denna närmast historiska händelse.

I stället fick jag än en gång lyssna på gamla argument mot nedläggning av skolorna. Ordföranden påminde men nog för lamt om vad ärendet ju skulle handla om. En ledamot uttryckte samma sak på en mycket klart sätt, men gjorde sig senare skyldig till samma sak som i stort sett alla talare, nämligen att beröra den sakfråga, som en eventuell folkomröstning skall handla om.

En av talarna (M) hade ett föredömligt kort och solklart inlägg, där han förklarade sig vara mot en folkomröstning i detta fall. Jag tolkade inlägget som att han menade att utgången av en folkomröstning är klar i förväg. Att följa det "råd" som den kommer att ge är inte tänkbart. Då känns det fel att slösa bort den halvmiljon som folkomröstningen bedöms kommer att kosta.

Min besvikelse gäller alltså ledamöternas svårighet att hålla sig till frågan om vi skall ha en folkomröstning utan i stället ägnade sina inlägg åt den fråga som folkomröstningen skall ge råd om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.