Turist i Sverige

Vi reser en hel del utomlands. På senare tid har jag insett att det finns så mycket intressant att se i Sverige. Det krävdes en amerikanska i huset för att till sist inse det.

Vår snabbresa till Kiruna, som faktiskt var en födelsedagspresent från min kära hustru, förde oss till platser som jag bara hade läst om och hört talas om. Nu blev det verklighet. 155 mil fick vår trogna – och nyreparerade Mazda – frakta oss.

I Jokkmokk hade jag aldrig varit och blev överraskad över hur pass stor den orten är. Kiruna var en ny erfarenhet för mig. Vi blev båda överraskade av att nästan allt var stängt en lördag kväll. Bussresan djupt ner i järngruvan och den information vi fick där var en upplevelse. Från den fraktas pellets till Narvik för ett värde av 27 miljoner varje dag året runt! Bilturen fram och tillbaks till Abisko med den naturupplevelse den gav var det också. Okunnig som jag är blev jag överraskad över att det var där den berömda lapporten är (toppbilden). Ishotellet i Jukkasjärvi, som faktiskt även hade en mindre sommardel att visa upp, var imponerande.

Båda gillar vi långa bilresor. De blir tämligen behagliga eftersom vi löser av varandra vid ratten var annan timme.

En och annan strövren (strören?) såg vi. Utöver det såg vi bara en liten räv, som gick ut på vägen men när den såg oss gick den tillbaks till skogen.

3 kommentarer

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Det var tillfälligt flyttat till Jukkasvara 🙂 Skämtar förstås…tack för påpekandet om felet som nu skall rättas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.