Folkomröstningen – prestigekamp?

Kommer folkomröstningen om inlandets sjukvård att enbart handla om den länsdelens bästa vad gäller just tillgången på ambulans och och vårdplatser?

Frågan kan tyckas dum liksom förstås anledningen till att jag ställer den. Min kanske oförlåtligt oförskämda tanke är att det lika mycket kommer att handla om den ena sidans bestämda uppfattning om att den har rätt och den andra sidans kamp för att visa att den har fel enligt folkviljan.

Som den lojale socialdemokrat jag är känns det svårt att rösta mot mitt eget partis uppfattning i frågan. Helst vill jag förstås tro att partiets motiv för att pengarna behövs bättre på annan sätt är välunderbyggt.

Nu har jag i alla fall bestämt mig för att göra det och det till stor del beroende på min frus argumenterande. Hon menar bl.a. att även om det skulle leda till en höjning av landstingsskatten, så bör inlandet få behålla vad man hade där 2011.

Min förhoppning nu är att alla som deltar i folkomröstningen inser att den bara är rådgivande. Det är ju därför inte säkert att en prestigestyrd landstingsmajoritet ändrar sitt beslut, vad än folkomröstningen ger för resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.