Blasfemi?

Ägnar jag mig åt blasfemiskt tänkade, när jag jag ställer mig undrande inför heliga ting i följande blogginlägg?

Adama och Eva fick två söner, Kain och Abel. I mina ögon fanns bara EN möjlig far, som dock inte är densamme som många troende menar.

Sedan Kain hade mördat Abel, blev hans hustru med barn och födde sedan deras son Enok. Här är det definitivt något som inte stämmer. Helt plötsligt fanns det ytterliga en kvinna på jorden, men varifrån kom hon? Vem var hennes mamma och vem var hennes mormor o.s.v., o.s.v?

Mina tankar är inte på något sätt nya. Vem kan förklara för mig varifrån dessa kvinnor kom. Hur kommer det sig att vi blev så många på vår jord, trots att Kain egentligen inte borde ha kunnat hitta en kvinna att gifta sig med?

 

En kommentar

  1. Daniel

    Det är väldigt enkelt varför det är så ologiskt: För att bibeln etc skapades för att kontrollera folk. Det är berättelser från bronsåldern som diverse kungar förvred och snurrade ihop så att bondefolket inte skulle börja tänka och ifrågasätta kungarnas ”heliga” makt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.