Youtubeintresse för Amishfilm

2010 besökte vi Shipshewana i Indiana, ett ställe känt för sina många Amishfamiljer. Jag tog en kort video av några flickor som lekte på en studsmatta.

I dag upptäckte jag till min stora förvåning, att videon haft hela 14 900 tittare på min sida på Youtube och dessutom 11 473 på Peggys. Nu undrar vi båda hur videosnutten kan ha väckt så stort intressre.

Det kan inte bara bero på att de lekande flickorna är så glada och söta. Vi gissar att det kan ha att göra med grundföreställningen att Amishfolk inte låter sig fotograferas, eftersom de därmed skulle bli fråntagna sina själar eller något åt det hållet.

Det var förstås något som också vi kände till. Därför frågade jag några föräldrar om det var OK ändå att jag filmade barnen. Inga problem alls lät de mig förstå. Att barnen gladde sig åt att bli filmade råder det ingen som helst tvekan om.

Den som vill titta på videon bör också läsa de många kommentarerna, vilket jag inte gjort förrän i dag. En del av dem skulla jag faktiskt vilja kommentera.

HÄR FINNS VIDEON

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.