Vår första dag i Paris

image

å har vi då avverkat vår första dag i Paris, en dag som blev fylld med aktiviteter från morgon til kväll.

De första vi gjorde var att besöka en marknad i närheten för att dels köpa grönsaker och potatis men även för att ta del av marknadsaktiviteten som sådan.

Nästa ”äventyr” var att för första gången bekanta sig med tunnelbanan. Vårt ärende var att åka till Moulin Rouge, för att se hur lätt det skulle bli att ga sig dit. Vi skall nämligen dit på onsdag kväll för att låta oss roas av den show som just nu visas där. Aningen förvånade och glatt överraskade blev vi, när det första vi såg när vi kom upp på markplanet från stationen Blanche var just Moulin Rouge tvärs över gatan.

Eftersom vi var så nära Sacre-Coeur bestämde vi oss för att gå dit. Ganska brant uppför var det men vi är ju vana vid att gå. På väg dit kom vi till ett torg där något upperbarligen var på gång att hända. Så vi stannade och efter en stund var torget packat med folk, turister och ”locals”.

Efter en stunds väntan fick vi ta del av en fantastisk uppvisning med sång och dans som utfördes av en grupp ungdomar från Serbien.

Därifrån var det inte långt till den berömda och mycket imponerande kyrkan, utanför vilken hundratals människor fanns samlade.

Därifrån tog vi promenad i Montmartre och det vare en upplevelse för sig. Innan vi lämnade området besökte vi Monmartres kyrkogård, där vi bland andra ”kändisars” gravar såg Emil Zolas grav.

Dagen avslutades sedan med en entimmes båtfärd på Seine.

Om vi är nöjda med dagen och om vi är trötta…? Svaret på båda frågorna är ett tveklöst ja. En av oss har redan somnat från både dusch och ett lätt kvällsfik och måste snart väckas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.