Viktig kommentar till ÅÅW-tillsättningen

Den här kommentaren till min insändare i ämnet, skriven av Jan Sandgren, vem han nu må vara, är värd att läsa även för Gammelgård m.fl.

”Den här saken har också en formell aspekt. Gällande tvingande regel på området säger att en kommun måste på lämpligt sätt informera om en ledig anställning, så att de som är intresserade av den kan anmäla det till kommunen inom en viss tid. Någon sådan information behöver dock inte lämnas, ”om särskilda skäl talar mot det”. (6§ anställningsförordningen; 1994:373)

ÅÅW:s i det här fallet goda personliga nätverk och kontakter är inget särskilt skäl som talar emot en information. Det måste finnas andra och tyngre vägande. Vilka dessa är bör kommunen öppet redovisa, om inte annat för att undvika onödiga spekulationer och missförstånd. Min högst personliga gissning är dock att det i det här fallet inte finns några sådana skäl utan att kommunen med öppna eller slutna ögon har tillåtit sig att runda föreskrifterna på området. Av en kommun som marknadsför sig som den bästa och rättvisaste arbetsgivaren i närregionen är detta illa.

Det vore intressant att få ta del av vad kommunstyrelsens personalutskott har att säga i den här saken.”

En kommentar

  1. Molly

    Åntligen har sanningen kommit fram om Åsa! Hoppas gemensamhet bland folk är nu så stark, att stoppa familje Ågrens spelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.