Bloggrespons i tillsättningsärendet

Som den tämligen flitiga bloggare som jag är, har jag ofta anledning att fundera över den respons mina blogginlägg får. Inlägg som jag själv bedömer vara intressanta och läsvärda får inte alltid den uppmärksamhet som de borde få – enligt min egen bedömning förstås. Andra av mera tveksam karaktär kan i stället få det.

Med respons menar jag förstås läsarrekationer som kommentarer, ”likes”, telefonsamtal och ”glada tillrop” ute på byn. Mycket av sådant ger mig intrycket att mitt blogginlägg verkligen hade ett allmänintresse. En och annan gång har jag tacksamt kunnat notera sådana reaktioner.

Men aldrig tillförne (varifrån fick jag nu det ordet?) har jag upplevt en så stark repons, som den jag fått i anledning av det jag skrivit om tillsättandet av omvärldsstrateg. Mitt första inlägg i ärendet hade för några minuter sedan fått hela 111 ”likes” och flera kommentarer. Information med viss koppling till ärendet har nått mig ända från Boden. Den informationen passar inte riktigt in i tillsättningsärendet och får därför förbli i min dator.

Det märkliga är att mina inlägg inte fått en enda kommentar av negativ karaktär. Ingen har alltså stått upp och försvarat tillsättningen. Jag har alltså inte undanhållit läsarna en enda kommentar. Möjligen kan det vara någon som misstänker det.

Alldeles uppenbart är detta ärende något som verkligen upprör inte bara kommunborna utan också andra som liksom jag reagerar kraftigt mot allt som kan misstänkas vara mygel i kombination med ett orättfärdigt hanterande av våra skattepengar.

Avsaknaden av personer på ansvarig nivå bland kommentatorerna är talande. Förmodligen torde de anse sig befinna sig på en nivå högt över blogg- och insändarnivån. Men framförallt inser de nog, att inte finns något försvar för den märkliga och kanske rent av olagliga tjänstetillsättningen.

 

 

 

6 kommentarer

  1. lf

    Jag har i hela mitt vuxna liv varit socialdemokrat. Jag har vuxit upp och sett samhället gå från ett klassamhälle till ett solidariskt samhälle.
    Då man läser dina bloggar då ser man i dig urtypen av de människor som formats i ett solidariskt samhälle.
    Detta samhälle håller på att monteras ned.Jag hör många idag som säger så här ” Ja, har du inga kontakter så blir det oerhört svårt”.Det är inte svårt att förstå, vem som som får det svårt. Då vi äntligen på 60 och 70talet började med regeringens hjälp började ge möjligheten att arbetarbarn kunde studera vidare. Då skall vi återgå till klassamhället
    Jag och många kommuninnevånare vill ha en förklaring hur tillsättning av en omvärldsstrateg tillsattes.
    Ju längre tystnaden från ledande politiker och rekryteringsansvariga fortsätter ju större blir kritiken från vanliga människor.
    Lennart Holmlund har ju fackligt bakgrund. Detta bör ju intressera honom.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Du kan ju lätt begära att få ut anställningsbeslutet och sedan överklaga det.

      • lf

        Ja,så kan man ju göra, men det är inte riktigt min poäng. Jag vill att kommunborna skall få veta hur kommunledningen hanterat detta ärende.
        Varför är ledningen så tyst.Det är ju offentlig verksamhet som ni hanterar.
        Jag hoppas att även om jag använder KGs blogg så går kommentarerna fram.
        Min tanke :kan man tysta ned ett ärende med att bara vara tyst?
        Ja, det får väl framtiden utvisa.

    • Jan Ersa

      Det är mycket viktigt att vi kommunmedborgare får reda på hur tillsättningen gått till! Det har hänt tidigare att en utlyst ”hög” tjänst tillsatts med en person som överhuvudtaget inte sökt tjänsten i fråga!
      Det verkar som kommunledningen numera struntar i vedertagna regler när det gäller tjänstetillsättningar!

      Det nu aktuella fallet överträffar dock det mesta!!

  2. Benny Fransson

    Kalle. Du har skrivit en riktig ”fullträff” både på bloggen och som insändare i V-K. Jag kan inte annat än buga mig djupt. Nu väntar jag bara på att Vännäs kommun kanske gör på samma sätt när man söker ny kommunchef. Jag bor kvar i kommunen………..

    BENNY

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.