Moderatinflytande vid tjänstetillsättning?

Många har mer eller mindre direkt utpekat ett samband mellan omständigheten att maken Ågren, kommunalråd (M), och makan Ågren (åtminstone tidigare M) är partikamrater. Att det var därför hon fick jobbet, förefaller många utgå från.

Länge vägrade jag tro att det var på det viset. Först när rikdsdagsmannen Edward Riedl (M) skrev ett inlägg till försvar för fru Ågren och samtidigt kritiserade alla som såg fel i rekryteringen, insåg jag att det nog trots allt är på det viset.

Ingen politisk företrädare på högre nivå har stått upp och försvarat tillsättningen. Detta måste betyda något i sammanhanget. Inte ens den gamle och trötte och snart f.d. kommunalrådet Lennart H (S), som väl dessutom är den ytterst ansvarige politikern i Umeå, såg någon anledning att försvara tillsättningen. Inte heller att kritisera den heller för den delen…

Holmlund teg och samtyckte, men till vad och till vem får vi aldrig veta.

 

4 kommentarer

  1. lf

    Detta är ingenting annat en ”en talande tystnad”. Är det så vi medborgare vill ha det?
    Vi som betalar skatt och vill ha insyn i den offentliga verksamhet som så vi mycket värnar om.
    Detta har gjort att jag funderar på hur det går till i den politiska toppen.
    Jag har sagt förr men jag säger den än en gång, är vi bara ”röstboskap”?

  2. Pär Andersson

    Kan det vara så att en illistig Holmlund räknar med att tillsättningen av Ågrens fru blir en fotboja för Ågren själv inför valet. Den uppenbara nepotismen i tjänstetillsättningen kan innebära att herr Ågren själv får ”ågren” när han inser att hans pushande för hustruns anställning stjäl röster från honom i valet 2014…

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Det skulle möjligen kunna vara så, men då har den illistige Holmlund, som nu tycks ha godtagit den märkliga tillsättningen, inte tänkt på vad det kan kosta honom i uteblivna röster.

  3. Nisse

    Det betyder att det inte finns någon skillnad mellan s och m! Alla invalda partier, har samma agenda och alla politiker är så PK. Nu måste vi välja nytt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.