Ågrens syn på sociala medier

 

”Sociala medier blir allt viktigare” skriver han som samtidigt inte släpper fram en aningen besvärande kommentar från mig. Ågrens blogginlägg citeras här nedan och det gör också min kommentar.

”Det spekuleras mycket om sociala medier kopplat till valrörelsen. Självklart kommer de att spela roll och förmodligen mer i kommande än i tidigare valrörelser. Ett första inslag om detta kunde vi se i gårdagens TV4-nyheter. I inslaget intervjuas både jag och Holmlund (S).”

Visserligen ser jag att Anders Ågren är i Barcelona, och det skulle kanske kunna ursäkta honom för att han inte tagit in min kommentar. Men när jag så ser att han i Twitter ändå har tid att gotta sig åt socialdemokratiska avhopp i Umeå, väljer jag nu själv att publicera den kommentar, som jag förväntade mig att han skulle göra.

Ungefär så här löd min kommentar:

”Tack vare sociala medier – i detta fallet VK-bloggen – var det möjligt att göra den anmärkningsvärda tillsättningen av omvärldsstrateg så känd för Umeåbor och andra. Samtidigt blev det också känt att Umeåpolitiker, inklusive Ågren själv, inte alls ser sociala medier som ett medel att kommunicera med sina väljare.”

Ågren är flitig i sociala media, när det gäller att marknadsföra sig själv och sitt parti samt när det gäller att peka finger åt S och V, men inte att på att försvara sig själv i den aktuella frågan. Men i ärlighetens namn – hur skulle ett sådant försvar se ut? Ingen i det politiska etablissemanget har ju anklagat honom för något. Att en massa vanliga människor gjort det mer eller mindre öppet, är förmodligen något som han inte anser sig ha anledning att bry sig om.

14 kommentarer

  1. Small

    Intressant, men man blir oerhört besviken. Respektlöst behandlande att undvika att synliggöra kommentarer. Tack för att du delade med dig!

    Verkar som om han menar att marknadsföring av sin egna politik kommer vara betydande för valet, och sociala medier är en marknadsföringskanal av stor betydelse. Fast då ser man det mest som medier kanske, för biten med att vara social verkar inte vara särskilt relevant.

    Har marknadsföring varit viktig under valår? Säkerligen. Har det varit relevant att undvika känsliga frågor under valår? Sådant som kan urholka förtroendet hos väljarna kraftigt? Säkerligen.

  2. Daniel

    Alla allianspolitiker är såna hycklare. De pratar sig svettiga om ny teknik, sociala medier och är väldigt noga med att försöka framstå som hippa och trendiga, men är i själva verket samma gamla mossiga gubbar. Åberg och han den andra fjanten, båda är lika otidsenliga hycklare. Att se dem röra sig i bloggar och sociala medier är lika ansträngt som att se en gammal gubbe klä sig i baggy pants och försöka åka skateboard.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Passa dig för att kritisera ”gamla gubbar” som bloggar!/K-G 72 🙂

  3. Lennart Forsberg

    Kloka ord av dig. Det gäller även dina ord i dagens papperstidning.

    Politiker ger i bland ett märkligt intryck… ibland öppnar de munnen och mumlar så att man ingenting förstår… men ibland är de knäpptysta och då blir tystnaden på något underligt sätt talande. Eller är politikerna inte är tillräckligt omvärldsorienterade!? De verkar ju inte förstå hur stötande vi i väljarkåren tycker att den senaste tjänstetillsättningen är.

        • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

          Men hade tid att blogga och skriva i Twitter, men inte släppa igenom och ev även kommentera en bevsärlig kommentar från mig.

  4. lf

    Varför går inte Riedel in i den infekterade debatten om en 5e omvärldsstateg.Han hade för en tid sedan en blogg hur man kan direktanställa chefer.Den var nog inte så övertänkt.Varför är alla så tysta kring denna tillsättning? Nån måste väl kunna förklara hur denna tillsättning gick till.Om det är tjänstemän som har det ansvaret så kan väl de förklara.
    Sen en sista funderare.En politiker i Nordmaling har misshandlats, troligtvis för sin politiska inställning.
    I rapporteringen så togs det upp ett antal politiker som misshandlats och till och mördats,och jag kan konstatera att alla var och är socialdemokrater.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      En mycket tankeväckande uppgift att detta att det bara skulle ha drabbat socialdemokrater. Hur nu det skall tolkas är förstås en svår fråga.

  5. Nisse

    Hej Karl-Gustav! Jag tycker att det är jättefint av dig att våga ta i denna infekterade fråga, att makthavare anställer anhöriga! Det finns paralleller inom s och make till högt uppsatt som är misstänkt för oegentligheter. Det måste anses olämpligt att ett par är karriärhungriga i samma parti, vilket kan bädda för olämpliga handlingar, som nepotism. Och jag vidhåller att åtminstone sd, strävar efter att hålla ordning på sina kandidater och man begär både utdrag från brottsregister och kreditprövar sina kandidater. Kanske andra partier skulle göra likadant?

  6. Urban Bengtson

    Anders Ågrens ”moderata” tigande är också gentemot mig. För något år sedan, kommenterade han för sista gången och skulle inte svara mig mer. Det beskedet gäller än, trots en mängd försök e-post och på kommentarer på bloggen (som han ändå tar in).

    Tigande drabbar också hans ”underlydande” i M-partiet i Umeå när dessa försökt få diskussion om Nannabadplanerna. Han hyssjar med fingret har det berättats mig och säger att det här pratar vi inte om. Ja, det är sant.

    I den kommunala badbolagsstyrelsen tigs det också, över hela linjen S-V-M-FP-C med sju ledamöter. Jag har direkt och på min blogg frågat om ”alla beslut är tagna” var dessa beslut då finns protokollförda. Men inga svar och då ofta den som tiger samtycker, ger det att alla beslut inte är fattade korrekt, politiskt och AB-mässigt (är ju kommunalt badbolag som ansvarar).

    Än har inte de lokala medierna frågat, för då vågar politikerna nog inte tiga, Men om fler fråga kanske det blir svar. Blir svaren att alla beslut inte är fattade i ”lagens mening”, ja då kan inget badbygge få starta, det är nämligen ett av villkoren i avtalet med byggbolaget.

    Och då faller Nannabadplanerna som ett korthus. Med detta också ett flertal politiker, på högsta nivå. Så här finns ytterligare en kraft som ger tystnaden som även gäller omvärldsstrategtillsättningen. Ändå, den politiker, de politiker och partier nu som höjer rösten, säger sin mening, blir vinnare i allmänhetens ögon.

    I praktiken står eller faller ett badbygge i Umeå med demokrati, öppenhet och dialog. Och faller badplanerna så blir det en dominobricka som faller på kulturvävenbygget med intressanta förändringar där liksom på tjänstetillsättningar också. Vilken politiker ”kasta då den första stenen”?

    Christer Lindvall eller Åsa Ögren som tar drastiska steg i sina politiska karriärer, ÅÖ genom att efter valet 2014 helt lämna politikern och CL med att kliva av S-ordförandeskapet och i Vbnytt med underfundigt leende ge kängor åt sin partiledning?

    Eller något Alliansparti i Umeå kommun ser chansen att bryta ett hårt styrt S-mönster (som Ögren och Lindval bryter), bryter tystnad om kulturvävenpengar, om beslut i badbygget och i omvärldsstrategfrågan? Görs så och t o m Anders Ågren medger misstag, då är många röster att vänta.

    Om inte så vinner Arbetarpartiet än mer i opinionen för de avslöjar ekonomisiffror som döljs, och kanske missnöjespartier då gör insteg i kommunfullmäktige i Umeå, från höger. Det är mycket som står på spel om inte tystandet högst upp i Umeå upphör och ger liv och lust i demokratin.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Jag utgår tills vidare från att din beskrivning av hur politiker vägrar svara på frågor och om bristen på formella och protokollförda beslut i badhusfrågan är fakta, så länge inte någon står upp och meddelar att du har fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.