Kommentarer…

Kommentarer är alltid trevliga att få och det även när de går mina inlägg emot. Mina inlägg om den omtalade tjänstetillsättningen har fått många kommentarer, som för mig säger en hel del om frågans betydelse för kommunborna.

Det märkliga är att så vitt jag minns har samtliga kommentarer varit av positiv karaktär. Det vill säga av för mig positiv karaktär eftersom de varit uppmuntrande och stödjande. Ingen har alltså vare sig i kommentarer eller egna bloggar försvarat tillvägagångssättet utom ett enda inlägg av riksdagsmannen Riedl (M), som på ett inte särskilt lyckat sätt försökte göra hela frågan till en kvinnosaksfråga.

Men så häromdagen fick jag en kommentar, som jag inte alls förstod. Jag mejlade då till den som skrivit den och undrade vad han menade med den.

Så hade jag då äntligen fått en person med hemvist hos alliansen att stiga fram och göra ett försöka att försvara saken. Hans brev var så oförskämda att jag vill bespara honom skammen genom att inte publicera dem eller ens citera dem. I stället för att på ett sakligt sätt försvara saken, använde han många ord för att för mig förklara vilken kompetens han hade och gav en mängd exempel på allt vad han uträttad och även en ansenlig lista på kända personer som han mött. Och när jag inte hade läst alla hans debattinlägg i VK och därmed inte visste vem han var, hade han vänligheten att jämföra mig med apan som alla känner men som själv inte känner någon. Mig karaktäriserade han som naiv och ville ha min meritlista också! Bloggandet är löjligt menade han och därför var det förstås ingenting för honom. LÄSA blogginlägg gör han tydligen ändå.

Det är bara att konstatera att jag nu fått ta del av ännu ett undermåligt försöka till försvar för den tjänstetillsättning som så många undrar över och även upprörda över. Riedl svarade för det andra. Fler än två har jag alltså inte sett till.

 

 

8 kommentarer

  1. lf

    Jag har kommit med ett antal kommentarer.Jag beklagar att den tilltänkta omvärldsstrategen kommit i kläm i detta ärende.Jag har funderat på vad den tystnad som en hel politikerkår tydligen anser detta ärende bör omgärdas av. Man pratar om öppenhet och transparens.I fortsättningen kommer jag att bli riktigt misstänksam då en politiker tar dessa ord i sin mun.
    En sista undran KG,varför tror du att pressen är tyst i denna fråga? Kan man lägga munkavle även på dom?

  2. Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

    Jag har ingen aning varför också pressen är så tyst men tror inte att någon lagt munkavle på den. Det där med nyhetsvärdering är inte lätt att förstå för en vanlig Svensson…

  3. Maggan

    Våra folkvalda politiker har ju som vi fått konstatera ”lagt locket på”.
    MEN var har vår lokalpress tagit vägen? VK har både en helsida för Opinion och en helsida för Debatt. Där är det VÄLDIGT tyst. Kan det vara så att även pressen lagt på locket och väntar på att ”det lugnar ner sig” i denna pinsamma historia.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Jag tycker som du att pressen nog borde ha kunnat skriva mer om det hela. Och då inte om själva sakfrågan utan om det sätt som de folkvalda politikerna valt att så totalt negligera väljarna.

    • Nisse

      Jag det är märkvärdigt att övriga moderater och sossar inte reagerar! Brandkåren kan faktiskt bli skillnad mellan liv och död. Dra tillbaka ”Lyx”tjänsten som omvärldsstrateg och låt den kompetenta och förmögna kvinnan söka jobb på öppna marknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.