Rockklubbsbojkott

Den nya rockklubben ”It’s only rock’n’roll”, har skaffat sig en massa gratis förhandsreklam via olika media, men vad den går ut på borde ha motsatt verkan.

I dagens VK ”funderar” något som kallar sig ”Weekendjuryn” över pissoarerna på klubbens manstoaletter. Man undrar över det som finns där om det är sexism eller något annat. Det skulle vara intressant att få veta vilka personer den juryn består av, när det tycker att den frågan är något att fundera över. Jag gissar att den utgörs av ett antal tonårspojkar som ännu inte är torra bakom öronen förstärkta med ett par ”mulliga mansgrisar”.

Befinner man sig på denna klubb och är man och behöver urinera, lätta på trycket, slå en drill, pissa, take a leak eller vad nu en rockklubbs gäster använder för uttryck, erbjuds man göra det i en pissoar utformad som en öppen kvinnomun. Kan man tänka sig något mer smaklöst och kvinnoförnedrande? Lika förnedrande boprde det också vara för varje mansperson som besöker toaletten. Själv skulle jag nog i stället välja att göra det i papperskorgen eller helt enkelt lämna stället och gå ut och göra det i det fria och därmed riskera böter.

Det är bara att hoppas såväl ynglingar som vuxna män bara besöker denna klubb en gång och att de sedan de gjort det varnar andra för att gå dit. Ägaren till klubben borde också ta sig en allvarlig funderare över vad för slags kvinnosyn de vill företräda. I stället säger ägaren Lars Lindström att urinoaren är en hyllning till Rolling Stones.

LÄS MER I FOLKBLADET HÄR

8 kommentarer

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Alla kommentarer behöver jag dessbättre inte fatta. Inte ens om du skrivit ”kiss” med stor bokstav skulle jsg förstått vad du är ute efter bäs te Magnus S.

 1. Pingback: Folkpartiet och jämställdheten | K-G (Kalle) Sjöströms blogg

 2. Läskunnig

  Om du vore lite läskunnig och tagit reda på lite fakta innan du skriver strunt i din blogg så hade du vetat att munnen är avbildad av Mick Jagger, sångare i Rolling stones. Det är en man. Din kritik haltar betänkligt.
  Kiss är en rockgrupp btw.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Läskunnig är jag faktiskt. Jag vet också att namn (Kiss) skrivs mesd stor begynnelsebokstav. Jag vet också at det inte är Mick Jaggers mun utan en omgjord sådan som mer liknar en kvinnomun nu.Men OM det nu hade varit hans mun, skulle det då ha varit lämpligare att pissa i den?

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   …och det skulle då i så fall vara en hyllning av Mick Jagger att pissa i hans mun….?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.