Skolnedläggning 2

Borta

Det tog månader för politikerna att besluta om Bråns skolas nedläggning, men bara några dagar att montera ner och frakta bort den nya delen av skolan. Så här såg det ut på eftermiddagen den 28 november. Vad jag än tycker om nedläggningen, så är det med blandade känslor som jag framöver kommer att köra och gå förbi skolan.

9 kommentarer

 1. Karin

  Kan det vara dessa husdelar som nu ligger helt utan täckning på gräsplanen mitt emot fotbollsplanen i Vännäs. Blir säkert blött i väggarna om snön kommer, men någon har väl kunskap om hur det behandlas innan husen är monterade och barnen skall ”flytta in”.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Jag är inte säker på att några barn skall ”flytta” in där, men nog borde delarna ändå täckas ordentligt. Det kanske sker i helgen.

 2. Henric Jakobsson

  Spöland Vännäs IF kommer förhoppningsvis att i mars kunna använda dessa moduler – som skall byggas ihop igen – till nya omklädningsrum/servicebyggnad för våra fotbollslag. Det är säkert meningen att dessa moduler ska täckas över. Markarbetena är snart färdiga och de ska sättas ihop enligt samma modell som i Brån alldeles bredvid planen. Men med en helt annan inredning. SVIF hoppas och tror det ska bli bra!

 3. marcel

  Så här uttalar sig Tore Forsberg i en artikel på VK webben:
  ”Vi har en relativt stor inflyttning till kommunen och det föds fler barn än det nyckeltal vi använder vid våra beräkningar. Det gör att vi i dag helt enkelt har för lite skollokaler, säger Tore Forsberg, samhällsbyggnadschef vid Vännäs kommun.”

  Därför lägger man ner skolor i kommunen och bygger sedan nytt som blir 35 miljoner dyrare än beräknat.
  Inte undra på att kommunen har dålig ekonomi…………

  • Håge

   varför är vännäsbor så gnälliga!! vad har ni för problem?
   det är väl bara positivt att man bygger nytt, och allra helst när
   de gör så för kommande generation.
   du verkar vara ytterligare en bitter människa, Marcel

   • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

    Jag har känt grannen Marcel i flera år och att han skulle vara en gnällig och bitter person stämmer inte alls med mina erfarenhet av honom

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Nybygget var nödvändigt oberoende av stängningen av byskolorna, eftersom den gamla Vegaskolan inte klarade moderna krav vare sig på skollokaler eller för arbetsplatser – om jag inte misstar mig helt. Dyrare än beräknat verkar alla offentliga byggnationer bli, så där skiljer sig inte heller detta från det ”normala”.

 4. Peder

  Att idrottsföreningarna får nytta av lokalerna är mycket bra. Att Vännäs kommun inte följer upp beställda arbeten är sämre, lokalerna som nu flyttats från Brån stod helt utan taktäckning under slutet av föregående vecka , nederbörden var riklig och konsekvenserna lär inte dröja. Hade det varit en privat fastighet hade byggföretaget ställts till svars… Kommer det att ske nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.