Mitt surr fortsätter…

Under min promenad i det fina vädret ägnade jag åt Christer Lindvall (S) helt oacceptabla syn på frågor från väljarna. Jag finner anledning att surra vidare på det temat.

Personalutskottet har alltså funnit skäl att skärpa reglerna för rekryteringar i kommunen. Reglerna har alltså varit bristfälliga och orsakat uppståndelse vid ett par tillfällen, senast nu när omvärldsstrategen anställdes. Personalutskottets initiativ måste därför välkomnas och tas emot på ett positivt sätt.

Så långt låter allt bra, men enligt Lindvall så är inte bristerna i reglerna anledningen till att de skärps utan anledningen är i stället att få tyst på surret från dem som ifrågasätter kommunens rekryteringar! Uttalandet är så anmärkningsvärt, att det ligger nära till hands att tro att han är felciterad av en illasinnad press, som enligt en viss potentat dessutom ofta påstås ljuga.

Ytterligare en sak i sammanhanget som jag vill uppmärksamma är frågan om hela socialdemokratin i Umeå delar Lindvalls syn att olika yttringar från väljarna bara är att betrakta som surr som man måste få stopp på. Christer Lindvall uttalade sig inte som privatperson utan måste ses som en företrädare för sitt parti.

Ingen från socialdemokraterna i Umeå har hittills, så vitt jag kunna se, tagit avstånd från Lindvalls kränkande uttalande om alla dem som haft synpunkter på rekryteringen. Tiger de och samtycker eller är även detta ett ämne som man inte vill befatta sig med?

En kommentar

 1. Anna

  Ja det är intressant varför det var så bråttom att stoppa direktrekryteringarna. Med tanke på omständigheterna så kan man inte anta att det var för annat än att stoppa ”surret”. Sen har det varit fortsatt tyst kring det hela.
  Jan Hägglund skrev ett blogginlägg att han ville att man skulle rösta på hans blogg, jag postade följande kommentar där:
  ”Jag kommer att ge en röst om du gör ett uttalande i tillsättandet att omvärldsstrateg som inte gått riktigt rätt till och som Umeås politiker är oroväckande tysta kring.
  Har vi en deal?”
  Återstår att se om denna kommentar släpps in och om den besvaras, annars ytterligare ett bevis på att det är viktigt att peka ut oegentligheter, men bara de som passar. Den som lever får se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.