Nu ger jag upp…

Nu ger jag upp och det sannolikt till mångas glädje. Om inget nytt händer vad gäller tillsättande av omvärldsstrateg, kommer jag intre att skriva mer i ämnet.

Ger jag då upp med en känsla av att all energi jag lagt ner på varit meningslös? Absolut inte utan långt därifrån. Jag anser att jag med mitt skrivande kunnat bringa saker i dagen som kanske inte varit lika uppenbara för alla människor i Umeå. Av allt jag samlat på mig genom åren som anses vara skäl till det olyckliga politikerförakat, ser även jag anledning att känna ett visst förakt för inblandade politiker i Umeå.

Det enda jag och många fler fullt befogat begärt har varit att få kommentarer och svar på frågor i sammanhanget. Ingen torde ha begärt av dem att unisont stå upp och deklarera att tillsättningen varit helt i sin ordning och att misstankar om mygel är helt utan grund.

Av deras tystnad kan ingen annan slutsats dras än att det är något ”sjukt” med hela frågan, något som ingen kan, vågar eller vill försöka förklara eller försvara. Det blir för mig det bestående minnet av hela frågan.

En annan slutsats av tystnaden skulle möjligen kunna vara en annan. Poltikerna saknar förståelse för att även ”små” frågor som den här är av stor betydelse för gemene man. Därför ägnar de all energi åt de frågor som de bedömer vara ”stora” och viktiga, vilka ofta gemene man inte alls förstår eller orkar sätta sig in i. Jag märker direkt att den tesen inte alls stämmer eftersom ovilligheten att öppet diskutera badhusfrågan, som ju måste som stor, är lika flagrant.

Som sagt, jag ger mig nu och tycker trots allt att jag med mina inlägg klart har bidragit till en mera kritisk syn på de folkvalda i Umeå.

 

 

5 kommentarer

 1. lf

  Jag förstår att du gett upp.Att ledande politiker har kunnat bilda en sån betongmur att vanliga medborgare och väljare inte får insyn i offentlig verksamhet och kunnat ställa enkla frågor.Man har försökt från politiker att köra med nedsättande utlåtanden och fördummanden av allmänhetens frågor.
  Jag har jobbat i 40 år i kommunal tjänst,jag har aldrig varit med om något liknande.
  Politikerna kan nu lugnt gå vidare och kanske slippa mer surr från allmänheten.

 2. Betraktaren

  Andra tar över väljarna ska inte behöva stå ut med maktmissbrukare som Ågrens.

  Ågren bloggar på som om inget hänt.
  Men det är vid valet det avgörs.

 3. Anna

  Jag förstår dig, men du har gjort en kamp som varit viktig för oss! Jag vet inte vad som hänt med överklagan? Det som kan vara problemet i den är dock att överklagan tog kommunens ekonomi som anledning, och det går alltid komma undan med att de beslutat om att tjänsten ska kunna tillsättas tidigare =(. Så det kommer nog vara anledningen att den inte går igenom, hade kanske varit bättre fokusera på tillvägagångssättet av tillsättningen. Men vi får se, för än har det inte kommit beslut om det va?
  Jag håller med om att det måste vara något sjukt bakom. När till och med arbetarpartiet håller tyst som i graven i ärendet, de som kraftigt motsatt sig oegentligheter kring badhus och väv etc. Vad är det för sjukt som ligger bakom så till och med de drar igen munlåset? Vad har de att vinna på detta? Det ligger något större bakom som vi förmodligen aldrig kommer att få veta. För annars hade åtminstone något parti snabbt varit ute och kommenterat detta.
  Kanske tonas ”surret” ned, men vi glömmer aldrig.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Överklagan är ännu inte avgjord men den kommer sannolikt att gå den klagande emot. Någon sade något klokt till mig. Kanske är det så att alla partier har något liknande i sin bakgrund och väljer därför att vara tysta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.