En pakistaniers föreställning om Sverige

 Helikopter 2

Under en tid har jag haft en 22-årig student från Pakistan som vän i Facebook. Vi har utbytt en del tankar och för hans del har anledningen mest varit att få öva på engelska.

Någonstans har han hittat ovanstående bild av mig, där jag som synes sitter i en helikopter försedd med en avskräckande kulspruta. Bilden togs i USA i juni, när vi besökte en minnesutställning från Wietnamkriget. Oavsett vad jag tycker om krig i allmänhet kunde jag inte motstå att sätta mig där ivrigt uppmuntrad till det av en f.d. helikopterpilot, som själv hade använt en liknande helikopter i s.k. skarpt läge.

Men när min trevlige Facebookvän från Pakistan frågade ”Is this your helicopter” insåg jag hur okänt Sverige måste vara för människor så långt bort i världen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.