”Mediastalkare”

Genom mitt engagemang i ett visst (!) tillsättningsärende i Umeå har jag fått många nya bekanta. En av dessa har gjort sig förtjänt av ett särskilt omnämnade men för hans egen skull låter jag honom vara anonym för läsarna.

Av någon anledning har han avstått från att kommentera mina blogginlägg. Kanske har han varit rädd att de skulle läsas av allt för många av hans egna supportrar. Eller så har han avstått medveten om sin oförmåga att föra en debatt på ensaklig och allmänt hyfsad grund.

Däremot har han skrivit ett antal e-brev till, som alla ytterst har varit menade att försvara tjänstetillsättningen. Av dessa har jag bl.a. fått veta hur allmänt fel jag haft, att han har en politiskt borgerlig uppfattning, att han haft ”riktiga” jobb i motsats till mig som varit kommunanställd och att inte alls förstått något i sammanhanget.

Han har vidare ägnat mycket energi åt att tala om allt som han uträttat i sitt liv och åt att nämna massor av kändisar som han mött och arbetat med genom åren. Allt detta förmodligen för att få mig att känns mig liten, eftersom jag ju ”bara suttit framför ett skrivbord i hela mitt liv” och därför inte begriper något alls av livet utanför kommunsektorn.

Blogginlägg har han sagt sig inte alls bry sig om. Han föredrar i stället att publicera sina väl genomtänkta inlägg på den största lokaltidningens debattsida bevars. Men i sitt senaste e-brev har han dock bestämt sig för att läsa åtminstone mina blogginlägg! Jag tar tacksamt mot alla läsare men hoppas förstås att han till sist också skall förstå det jag skriver.

Eftersom jag normalt inte skulle ens tänka tanken att publicera privatbrev som jag får, har jag funderat en stund om jag den här gången skall göra ett undantag från denna självklara inställning. Jag väljer att göra det, men tillåter honom ändå gömma sig bakom anonymitens skydd. Så här skriver han, knappast värdigt en välkänd debattör hos VK:

”I förra veckan var jag i Vännäsby och tog upp ditt namn med en infödd Vännäsbo. Av honom fick jag höra att du har förföljt många personer under årens lopp.
vilken konstig typ du är som jobbar som gode man och förvaltare.
Detta bord överförmyndaren veta, att du är olämplig som ha sådana allmänna uppdrag. I Umefallet säger du att det är tillsättningsförfarandet som det gäller, ser du inte konsekvenserna av det, frågar jag ? Finns bara en person som har det sexmånadersjobbet.
Jag uppfattar att Du är en mediastalkare.”
 
Han påstår också att vi gjort militärtjänstgöringen tillsammans. Det får mig att förstå, varför han helst vill berätta om sitt livs storverk och inte i stället sakligt diskutera det som händer i dag. Tyvärr är det så med alla oss 40-talister att vi har den avgjort största delen av våra aktiva liv bakom oss.
 
 
 

 

2 kommentarer

 1. Per-Ola Moström

  Hej Karl-Gustav!
  Så du har också fått stalkaren att jaga dig. I 6 år har jag blivit förföljd och idag fick jag fler hot. Jag har för en gångs skull släppt igenom kommentaren för att allmänheten ska se hur såna människor uttrycker sig. Den finns att läsa på min blogg blogg.vk.se/kritik.

  Det kommer ju en ny lag som kriminaliserar detta. Jag hoppas verkligen att polisen får resurser så vi blir av med dessa ord-terrorister!

  Heder åt ditt skrivande!

 2. lf

  Jag är ytterst oroad då jag hör hur ni har blivit behandlade i de sociala medierna.Att ifrågasätta hur en anställning av en omvärldsstrateg gått till,är väl bara en sund reaktion .
  Jag tillhör de som också vill ha en förklaring hur anställningen gått till.Jag är skattebetalare i Umeå.
  Är det orimligt att få en förklaring.Jag har ställt frågan till ett antal ledande politiker.Svaren förskräcker.
  Lennart Holmlund ,Peder Westerberg m.fl.har skrivit kommentarer som kan betrakta som nys.
  Eftersom Holmlund tillhör den skara av politiker som väljer ut de bloggkommentarer som han vill svara på så blir ju naturligtvis debatten med medborgarna snedvriden.
  Edvard Riedel svarar på de flesta kommentarer men då han inte svarar inom rimlig tid då blir debatten lika snedvriden.
  Men håll ut politiker,snart har vi gamla medborgare som är intresserade av politik tröttnat och då är det fritt fram och ni slipper det surr som vi åstadkommit.

  Mitt namn är: Leif Fransson
  Skogsbrynet
  Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.