Senioruthyrningen Umeå

Senioruthyrningen i Umeå bygger på en fin tanke, nämligen att vi äldre fortfarande kan uträtta en hel del, om vi bara ges något att göra.

Själv anmälde jag mig dit direkt efter pensioneringen för fem år sedan. Jag kan inte påstå att jag blev särskilt imponerad av Seniorhyrningen i dess egenskap av ”arbetsförmedling” för oss äldre. Jag fick nämligen bara ett enda uppdrag, ett jobb som varade i ca 1½ timme samt ett annat som jag själv hade initierat. Mer blev det inte och inte ord fick jag som förklaring till varför man inte längre ville utnyttja mina tjänster. Förmodligen hade jag skött mig illa, men även det hade man väl kunnat informera mig om.

Efter att en bekant till mig berättat om hur han har behandlats, inser jag att jag inte har så mycket att klaga över. Den mannen har under en 4-5 år haft många uppdrag åt Senioruthyrningen. Helt plötsligt vill man inte längre använda sig av honom. Han är nu av förståeliga skäl både ledsen och förbannad. Förmodligen har Senioruthyrningen skäl för att stryka honom på sin lista, men tycker tydligen inte att skälet till det är något som angår vederbörande.

Han har nämligen på olika sätt försökt ta reda på det men inte kunnat nå den ansvariga chefen. Hon vill uppenbarligen inte ens prata med honom. Nu kan han bara gissa vilka skälen skulle kunna vara – kanske anser man honom vara för gammal eller så har de han utfört arbete hos klagat på honom.

För en utomstående bedömare är det svårt att förstå hur Senioruthyrningen så skamligt kan behandla en av sina ”trotjänare”. Jag skall se till att man där uppmärksammas på det här blogginlägget och därmed får en chans att förklara sin rutin, när någon ratas eller ”sägs upp” från sina uppdrag.

En kommentar

  1. Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

    Nu har Senioruthyrningens platschef talat med mig per telefon och med skärpa meddelat att man visst har lämnat vederbörande en tydlig förklaring till att han inte längre kan räkna med uppdrag från dem.
    Jag erbjöd mig då att ta bort inlägget eller låta det stå kvar men med en kommentar från mig. Hon sa sig inte bry sig om vilket. Själv har jag alltså valt att lämna denna kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.