Musik i Johanneskyrkan

Johannes 2

I går kväll hade jag förmånen att få ta del av ”Musik i juletid” i Johanneskyrkan i Vännäs. Kyrkan var i det närmaste fullsatt.

För arrangemanget svarade kyrkans kantor Britt-Marie Hörnqvist. Hon dirigerade också det hela. För en kort och ”marknära” andakt svarade Margareta Rehnberg, som är anställd i församligen som församlingspedagog.

Trots min amatörmässiga förmåga att bedöma liknande musikaliska framträdande vill jag ändå lovprisa allt vad som bjöds, såväl sången som de instrumentala delarna i föreställningen. Om jag inte hörde fel, så var detta det åttonde ”Musik i juletid” som Britt-Marie Hörnqvist hade arrangerat och lett. Utan henne hade det nog inte blivit lika bra som det blev.

Med den specialla anknytning som jag har till Umebygdens Spelmansgille, var det förstås extra trevligt att känna igen flera därifrån och då inte minst den som jag känner bäst av dem alla. Hon hade med ett mycket kort varsel accepterat en fråga om att delta med sin tvärflöjt och irländska penny whistle. I dag tror jag att hon är väldigt glad över det beslutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.