Mod att kommentera

Modet, eller är det kanske förmågan, att kommentera ett blogginlägg är något som inte alla har. Det gäller även om man anser sig ha kloka saker att säga om blogginlägget ifråga. Avstår från att kommentera gör man kanske om man litet skäms för vad man vill säga. Om det dessutom inte kan skrivas utan att ens egen hybris klart lyser igenom, finns det skäl att avstå.

Mannen som skrivit nedanstående kommentar saknar det modet. Även om han väldigt gärna vill framhäva sig själv som den som bara yttrar sig i viktiga frågor och vilka media han gör det, tar han inte chansen att göra det i en bloggkommentar.

I stället nedlåter han sig till att skriva e-brev till mig och det trots att jag rör mig på en nivå långt under hans vad det gäller ämnen jag tar upp och som dessutom bara är trams. Jag utgår från att han med sin kommentar gärna vill hjälpa läsarna att förstå att att mina inlägg inte bör läsas på den ”tramsnivå” de ligger. Säkert vill han också få fler än jag att inse vilken framstående debattör han är och var han får framföra sina kloka idéer. Jag hjälper honom därför med detta genom att i sin helhet här återge hans trevliga godjulhälsning:

Hej, jag läste om kyrkobesöket, fullsatt.
Vad vill Du åstadkomma med ett sådant blogg ? När dricker Du kaffe på morgonen ?
Skulle alla skriva om så vardagliga saker, skulle sociala medier svämma över.
Jag skall under en månad kolla hur många dagar som du får vara med direkt ¨på första sidan i VK.se
Har du hört mig eller sett mig på Radio VB eller TV4 angående det unika projektet inom Sävar Församling förra veckan.
Idag hörde Du mig kanske på Radio VB-P4 angående Västra Länken.
Du ligger tre divisioner under, eller hur, bara trams
God Jul
 
Den här gången kan jag inte garantera att vederbörande får förbli annonym, så känd som han tycks vara på annat håll. Hans e-brev hittills och även framgent vidarebefordrar jag till honom själv. När jag gör det, ”hör” jag samtidigt Elvis Presleys ”Return to sender i bakgrunden. Returnerat e-brev har jag gjort flera gånger nu men utan att vederbörande tycks vilja förstå att jag inte är intresserad av hans e-brev.
 
 

4 kommentarer

 1. lf

  Jag har bloggkommenterat i ca. 7 år.Det har berott på att jag är genuint politiskt intresserad.Jag haft synpunkter på det mesta. Vad jag har lagt vinning om är att inte blanda mig i politikers privatliv.Jag tror jag har lyckats ganska bra eftersom nästan alla kommentarer gått igenom.
  Jag har genom KG s blogg kunnat kommentera väldigt mycket.Jag tycker KG är en person som inte är rädd för att kritisera det politiska etablissemanget.Tillsättande av en omvärldsstrateg i Umeå belyste hur vi medborgare kan undanhållas rätten till information.Alla ledande politiker hade belagts med munkavle.
  Vi medborgare som ännu funderar hur detta kan gå till, måste ställas oss frågan, hur offentlig är kommunen? Och i slutändan:vem skall vi rösta på.
  KG jag hoppas att du fortsätter att granska det politiska etablissemanget.

  Jag får passa på att önska dig och din familj en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.

 2. Anders

  Om du skriver om så vardagliga och ointressanta saker, varför gör då ”Ers Höghet” sig besväret att besöka din blogg? H*n ha ju ”viktigare” saker för sig, som till exempel att uttala sig i radion.

  Nej, jag hoppas att det beror på den uppmärksamhet som du har lyckats väcka i frågan om tillsättningen av omvärldsstrategen och att ”Ers Höghet” är rädd att hens uttalanden inte ska synas på grund av att det finns bloggare som skriver om intressantare saker än h*n.

  Din nivå ligger på mångdubbelt högre nivå än ”Ers Höghets”, så ta det som en komplimang att h*n gör sig besväret att skriva e-brev till dig.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Tack för de orden och för din ananlys av denne märklige man, som trots allt sänker så lågt att han läser mina inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.