Verkligen ingen?

SMS

Är det verkligen ingen av alla er som kan ”allt” om SMS och mobiltelefoner som kan offra några minuter på att ge mig ett tips?

Jag har hittat en manual på nätet och med hjälp av den kollat att det viktigaste, nämligen att telefonen har rätt telefonnummer till servicecentralen inställt. Ta emot SMS fungerar som det skall men alltså inte skicka. Nu hamnar det jag försöker skicka i en slags kö.

Både ta emot och skicka har gått bra tidigare, men som bekant fungerar allt fram till dess att det slutar fungera. Jag vet vad vi har för helg just nu, men inbillar mig ändå att det måste finnas en och annan vänlig figur som ändå har tid att ge mig ett råd.

 

6 kommentarer

 1. Anders

  Googlade lite, men hittade inget entydigt svar på vad det kan vara för fel. En person blev hjälpt av att byta sim-kort. Vanligast verkar vara problem med inställningarna eller att teleoperatören har problem. Någon provade att radera sms:en i utkorgen och startade sedan om telefonen. Jag skulle nog i så fall prova att ta bort batteriet och sim-kortet när jag ändå håller på för säkerhets skull. En annan försökte bifoga en bild som var för stor. Min telefon gör dock om bilderna till MMS-format automatiskt så det måste bero på vilken telefomodell man har. Tyvärr så kan jag inte hjälpa dig mer än så utan telefonen framför mig.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Tack för detta, som jag tyvärr provat utom att ta ut sim-kortet. En annan märklig sak är att en av sms-en i utkorgen INTE går att radera, men alla de andra gick att radera.

 2. lf

  God fortsättning på julfirandet KG. har just kommit hem från ett fantastiskt julfirande hos min son på Grubbe. Hela familjen var samlad och jag måste rikta ett speciellt tack främst till min underbara sonhustru som var kvällens medelpunkt. Hon var så tilldragande i sin svarta klänning.Hon kunde ha ställt upp i vilken mannekäng uppvisning som helst.
  Jag har just kommit hem och inte kunnat undvika att slå på TVn.
  Där står TV4s ankare Tilde de Paula och reklamerar för TV4s fina julprogram och talar om hur vi skall ta hand om varandra.
  Hon avslutar med att presentera nästa program,”Dödligt vapen 4″.

  Jag heter Leif Fransson och bor på Skogsbrynet.

 3. Tommy

  Troligtvis någon inställning i telefonen som ställer till det, någonstans under inställningar finns det en meny som heter nollställning alt återställning, prova detta.

  Mvh

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Precis vad jag gjorde igår, medveten om att jag då skulle förlora alla mina inlagda kontakter och eventuella sparade bilder. Den enda effekten utöver detta blev att jag blev av med det meddelande som inte gick att ta bort från ”the outbox”. Men jag fortfarande inte sända SMS!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.