Håll ut hundägare!

Håll ut även ni politiker i Umeå som nu funderar över hur ni skall kunna återinföra ordningen, när hundägare lätt kunde samla in och sedan lägga hundbajset i därför avsedda behållare.

Om några månader tar omvärldsstrategens provanställning slut. Då ges tillfälle att avbryta hennes anställning och det alldeles oberoende av hur duktig hon varit och hur många projekt hon påbörjat. Det finns ju fler omvärldsstrateger som kan ta över.

De ca 700 000 kronor per år som går till hennes lön torde med stor sannolikhet göra det möjligt att återinföra åtminstone några av de borttagna hundbajslådorna, om man nu inte sålt dessa på Blocket förstås.

Supervalåret 2014 har alltså inte bara EU-valet och valet till riksdag, landsting och kommun att börja fundera över utan också ett tredje. Detta tredje val är dock inget som vanliga väljare får delta i men däremot de som de valde i kommunalvalet för ca tre år sedan.

Valet jag syftar på är förstås valet mellan  att behålla den tredje omvärldsstrategen eller behålla ett Umeå, där hundägarna som tidigare lätt kan ta hand om sina hundars avföring.

11 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

    Såklart det är så. Hundägarna måste också ta sitt ansvar. Politikernas ansvar ligger förstås på ett annat plan i den här frågan.

  2. Inga

    Kalle, ett lysande förslag. Om det överhuvudtaget finns någon opposition i Umeå (förutom högern som är vinnare i beslutet) så borde de ta tag i denna vinnande fråga. Var är ni, företrädare för centerpartiet, vänstern, miljöpartiet och även socialdemokraternas nya ledning som kommer att få skörda surt i valet om detta får fortsätta.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      …och i vassen lurarna vinnarna, nämligen Sverigedemokraterna, som i och för sig också valt att vara tysta i den här frågan.

      • Petter Nilsson

        Vi Sverigedemokrater har ingen plats i KF och därför har vi samma möjligheter att påverka som gemene människa i umeå idag.

        Vi (spec. Agerhäll) har grävt i kommunala akter på fritiden, men då huvudsakligen fokuserat på Väven AB (ett företag där kommunen har precis 50% av ägandet, och därför inte omfattas av offentlighets och sekretesslagen (2 kap 3 §). Ett lustigt sammanträffande.)
        Den affären är av större ekonomisk betydelse.

        KD tog emellertid äran av våra medborgarförslag och artiklar, efter vi höjde frågan. Samtidigt bra att något parti valt att driva det vidare i mitt tycke.
        Detta är viktigt eftersom det rör sig om mycket pengar.

        Det är klart att den frågan du tar upp sticker i ögonen på oss kommuninvånare,
        Ska man ha ett kommunalt självstyre måste lagen om offentlig anställning följas. Förtjänst och förvärv.

        Tack Karl-Gustav för att du uppmärksammar detta, och tar upp det. Ska se till att det kommer upp på dagordningen på SD:s nästa sammankomst. 🙂

  3. Anna

    Ja, ska besparningar ske borde de ske med rätt prioritet. Som sagt borde en och annan latrin kunna komma upp för de slantarna.
    Och till ansvar så visst har hundägarna ansvar för att bajset hamnar från marken och in i påsen, men jag tror det ligger i allas intresse att det även finns soptunnor tillgängliga för dessa påsar. Just därför tror jag inte på någon särskild skatt för hundägarna, lika lite att en extra strateg ska komma före sanitet på våra vägar. Tycker 700000 om året är bra att börja med och se hur många lådor som får plats.

  4. Nisse

    Hej Karl-Gustav! Frågan om hundlatriner är en icke-fråga, som drar bort uppmärksamheten från viktiga politiska avgöranden, som att skattemedel ska gå till ”omvärldsstrateger” som straffat ut sig på andra arbetsställen. Och den frågan ska inte glömmas bort i valet!

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Javisst är det så och det är därför som jag använder den för att påminna om tjänstetillsättningen, som för politikerna uppenbarligen också är en icke-fråga.

  5. Betraktaren

    Riedl skriver om hot mot demokratin. Men då hans polare ser till att den sparkade kommunchefen får jobb är det inte ett hot mot demokratin?
    Fy för moderaterna i Umeå. Förstår att alla i det partiet inte uppskattar svågerpolitiken

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Inte att hon fick jobb, men när politikerna totalt strunta i att förklara varför och hur det kunde ske som det gjorde, så är det ett hot mot demokratin.

  6. Betraktaren

    Intressant att omvärldsstrategen helt slutat blogga på VK!

    Och Oppositionsrådet Ågren han skriver bloggar som om han vore TT.
    Total avsaknad av politik.

    NyaModeraterna tänker låta en politiker som inte har någon företags bakgrund styra Umeå? Hur tänkte dom då?.

    Hans Lindberg framstår ju som en mycket kompetent politiker som varit ute i arbetslivet när väljarna jämför med vad NyaModeraterna har att uppvisa i Umeå.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      …men hon är desto flitigare i Twitter och där kan man läsa om hur flitig hon är både på jobbet och ”motionscykeln”. Herr Ågren är också tämligen ivrig på att tala om hur duktig han och hans parti är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.