”Obama Care”

Obama Care eller  ”Patient Protection and Affordable Care Act”, som den fullständiga beteckningen är på Obamas reform är inte så lätt att sätta sig in i. Jag har nu gjort ett försök att förstå mer av reformen.

Lätt att förstå är att alla amerikaner måste teckna en hälsoförsäkring. Om man inte gör det, får man böta. Undantag från detta finns. 

Försäkringsbolagen kan i och med reformen inte längre neka någon att göra det, inte ens om de har haft eller har en pågående sjukdom. Det kunde tidigare.

I förteckningen över vilka som är befriade från tvånget att försäkra sig, fann jag en i mina svenska ögon mycket märklig sak.

Den som är medlem i en godkänd religiös sekt som är emot försäkringar, inklusive socialförsäkringar och Medicare (en hälsoförsäkring för pensionärer) behöver inte försäkra sig utan att kan låta bli utan att få böter för detta.

 

En kommentar

 1. lf

  Hej KG! Du är nog mer insatt än jag att förstå reformen.Jag kan inte kommentera den.
  Jag försökt titta på all idrott i TV men ändå följa med V-kongress.
  Vet du vad den speglar, den tid då jag växte upp.
  Solidaritet,rättvisa och en möjlighet att alla kunde få möjlighet att skapa sig en framtid. V-kongressen är en spegel av den tid då jag växte upp.Men då var det socialdemokraterna som drev igenom kraven.
  Jag var så stolt som 10-åring att min pappa fick jobb i timmerskogen. Jag var så glad då jag med en enorm uppoffring av min familj fick gå på realskola.
  Idag skall vi ha den enorma fördelen att välja vård,skola och omsorg.
  Vilken enorm återgång till klassamhället.
  Jag hoppas att medborgarna genomskådar detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.