Väderrapporteringen

Är det bara jag som noterat med vilket stort intresse som media rapporterar om ”snökaoset” i de södra delarna av vårt land?

Som jag förstått är det extremt besvärligt i år. Även om det kanske i våra ögon inte ser så farligt ut, inser jag att olika faktorer gör att det upplevs värre än vad det är enligt våra ”vintermått” mätt. Vinterovana bilförare, sämre beredskap från stat och kommun vad gäller snöröjningen och så många fler trafikanter på vägarna än här bidrar förstås till ”kaoset”.

Vintern i min lokala del av Sverige borde också vara intressant för media att rapportera om. Vad jag tänker på är då bristen på snö och avsaknaden av den mera vanliga vinterkylan. Ett talande exempel vad gäller bristen på snö är att jag hittills klarat av all snöröjning med min piassavakvast. Ett annat lika talande exempel är att vår traktorsnöröjare bara varit här en enda gång den här vintern trots att januari månad snart är över.

Varför tar inte media upp detta? Vilka besparingar har kommunerna och ”Vägverket” hittills gjort i de snöfattiga delarna av vårt land. Jag antar att det inte bara är byn Brån i Vännäs kommun, som fått så litet snö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.