KD och apoteksavregleringen

I Facebook httade jag nedanstående inlägg om apoteken vars avregelring Hägglund nog vill ta åt sig en del av äran för. Facebookinlägget visar på en mycket sannolik utveckling av apoteken framgent. En del av det märks redan. I fjol t.ex. köpte jag  broddar till mina kängor på apoteket.

Facebookinlägget:

Ett motiv för att avreglera apoteken var ju att öka tillgängligheten och konkurrensen enligt Göran Hägglund.
Snart kan du nog som i USA (DN 9/2) köpa följande på ett apotek nära dig (om du inte råkar bo i glesbygden förstås!): mjölk, tandkräm, mascara, batterier, gratulationskort, chokladkakor, stekspadar, lösögonfransar, färdigsallader, kollegieblock, toalettpapper, leksaker, högtidspynt (halloween/jul/alla hjärtansdag/påsk, välj själv), innersulor, flingor, kakmix, skolväskor, hårgelé, kanderade cashewnötter, mjukisbyxor, äpplen, gosedjur, läsk, tvättmedel, tidningar och hundmat. Samt snart ätbar marijuana i en allt större flora av kakor, kex och karameller, drycker och chokladkakor.”Gud vare med dig Göran, för att du befriat oss från de gamla grå, trista, statliga Stasi-apoteken där man bara kunde köpa medicin!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.