Umeåalliansens allians

Anders Sjölunds debattartikel, där han tar upp det väl utvecklade samarbetet mellan Alliansen i Umeå och oppositionen, har fått mig att inse att det i Umeå finns en annan ”allians” i Umeå än den med stort A, nämligen den mellan S och M.

Redan genom att läsa debattartikeln kunde man få det intrycket. Men när sedan Lennart Holmlund i sin kommentar till Reidels blogginlägg visar att han och därmed även S (?) ställer sig på Riedels sida, blir det tämligen uppenbart.

Den borgerliga alliansen i Umeå har också valt att vara i allians med Socialdemokraterna, något som framförallt avklaras utanför sammanträdesrummen och utan protokollförd dokumentation.

För mig blir skälen till tystnaden i samband med den så ifrågasatta tjänstetillsättningen blivit mer och mer och uppenbara. Bland alla de stora frågorna, där Alliansens allians med Socialdemokraterna haft effekt, ingår förmodligen också den frågan.

3 kommentarer

  1. lf

    Detta har vi genomskådat tidigare.Anställningen av en omvärldsstrateg visar på en enorm tystnad i hela politikerkåren.
    Jag har följt politik i många år och aldrig varit med om att en hel politikerkår är tyst.
    Jag försökte få Lennart Holmlund att förklara vilka rekryteringsprinciper som gäller.
    Som svar började han med att lämna ut min mailadress och påstå att jag snackade skit och jag hade inte en aning om vilka rekryteringsprinciper som gäller i Umeå kommun.
    Jag som vanlig medborgare och väljare måste ställa mig frågan är vi bara ”röstboskap”.

  2. Nisse

    Ja denna ”Umeanda” duger bara ut pengar från oss väljare och skattebetalare! Jag anser att det måste in nya politiker och nytt parti i kommunpolitiken, för att kunna förändra. Min tes är att nuvarande politiker egentligen bara vill sitta kvar år efter år och gärna frottera sig med storföretagen, vilket givetvis är mänskligt, men vi kan förändra detta genom hur vi lägger våra röster!

  3. Molly

    Ni alla kan göra någonting åt situation bara genom att inte rösta Ågren o moderater! Jag är själv moderat, men alldrig någonsin ge röst till Moderater i Umeå. Jag hatar nuförtiden deras smutsig spel med Åsas tjänstefråga. Granskning är den andra vägen att få fram skitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.