Omvärldsstrategen ännu ej glömd

Ibland kommer viktiga kommentarer till mina blogginlägg, som är värda att lyftas upp i ett blogginlägg. Som detta t.ex.:

”Ni alla kan göra någonting åt situation bara genom att inte rösta Ågren o moderater! Jag är själv moderat, men alldrig någonsin ge röst till Moderater i Umeå. Jag hatar nuförtiden deras smutsig spel med Åsas tjänstefråga. Granskning är den andra vägen att få fram skitet.”

Kommentaren är en kommentar till mitt inlägg om Umealliansen allians med S, i vilket jag än en gång påminner om tillsättandet av omvärldsstrateg. Kommentatorn är alltså en moderat som fått nog av det partiet, eller kanske bara av partiets främste lokala företrädare, Anders Ågren.

Vederbörande kommer alltså inte att rösta på Moderaterna till hösten. Om jag hade haft rösträtt i Umeå, skulle jag inte rösta på Socialdemokraterna, trots att jag i hela mitt vuxna liv tillhört – och fortfarande tillhör – det partiet.

Ännu ett par ord om tillsättandet av omvärldesstrategen… Det beslutet har ännu inte vunnit laga kraft och om det hinner göra det före den 1 maj, kommer kommunen då att låta hennes provanställningen övergå till en tillsvidareanställning? Ett eventuellt beslut hos Förvaltningsrätten kan ju också överklagas och först sedan en sådan överklagan är avgjord, borde fritt fram att ge vederbörande en tillsvidareanställning.

 
 
 
 

 

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Bra att omvärldsstrategtjänsten belyses igen, det är viktigt med historia och att den påminns om. Vet man inte vars man kommer ifrån, får man svårt att veta vart man ska, har någon vis sagt. Det är mycket som behöver påminnas inför kommande val och extra viktigt för partierna och politiken att veta att väljare minns. Nu för tiden än bättre tack vare internet. Några sökord och vips har vi nått politikerns löften och tigande samt sitt eget påpekande.

    Denna fördel med sociala medier har säkert inte politikerna riktigt tänkt på. Och sedan kan vi leta fram offentliga protokoll och göra egna ”revisioner” av politiken. T ex om Nannabad sa Holmlund i december 2011 i svar på interpellation bl a att det inte fick bli dyrare drift än de 22 mkr/år Lerstenen, men togs av och ett kommunalt bolag bildades. Och i fjol låg driften på 50 % mer över 30 mkr. Så både omvärldsstrategtjänsten och ett Nannabad finns all anledning att riva upp besluten om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.