Den ifrågasatta tjänsteresan

I mitt förra blogginlägg väcker jag frågor kring Umeå kommuns omvärldsstrategs närvaro på Moderaternas Sverigedagar. Att jag är starkt benägen att tro att något måste vara fel, om en kommunal tjänstemans tjänsteresa har ett politiskt partis valupptaktsmöte som mål, torde framgå klart av det inlägget.

Nu har ett dygn gått sedan mitt provocerande inlägg publicerades. Det har lästs av många och fått många ”likes”. Ingen av kommentarerna har försökt försvara den vars beteende jag ifrågasätter utan i stället har alla varit av motsatt innehåll.

Själv har jag så här i efterhand försökt komma på någon förklaring som skulle ge mig anledning att ta bort inlägget. Kanske har jag helt fel i mina insinuationer. Styrs mitt skrivande bara av en vilja att ifrågasätta det parti, som jag tycker snart borde förlora regeringsmakten? Eller är det så att jag, liksom säkerligen 100 % av landets skattebetalare, ser rött inför varje misstanke om att någon genom sin ställning och sina kontakter skor sig på de skattepengar som vi betalt in till samhället? Tveklöst gäller det sistnämnda alternativet här.

Tillsvidare håller jag fast vid de anförda skälen för mitt ifrågasättande. Det enda som möjligen kunde få mig att ändra uppfattning i frågan, skulla vara en förklarande kommentar från den närmastre kretsen kring omvärldsstrategen, d.v.s såväl från hennes chef i kommunen som från någon moderat i ansvarig ställning.

De officiella representanterna på Sverigemötet är förstås alldeles för upptagna med sådana här ”oväsentligheter”. Men omvärldsstrategen torde väl ändå vara ledig i dag, om nu inte även hon också är en av de officiella representanterna på mötet.

Jag tror inte att även detta kan mötas av total tystnad med förhoppningen att det hela glöms. Den metoden visade sig ju vara helt misslyckad, när det det gällde det tillsättningsärende, som ingen har glömt.

 

 

En kommentar

  1. lf

    Åsa Ågren känner sig förföljd i 7 månader.Nä, Åsa du behöver inte känna dig förföljd.Du har sökt ett jobb i Umeå kommun.Vad som ifrågasätts hur den anställningen gick till och det ankommer på Umeå kommun att förklara.Men nog måste väl du också förstå de kritiker som ser en sammankoppling mellan du och din make.Jag trodde väl att du som tjänsteman skulle också undra.
    Har du varit med om att en offentlig tjänsttillsättning har omgärdas av en en total tystnad?
    Vi som har ifrågasatt denna tillsättning är vanliga människor som vill följa var våra skattepengar går till.Att du kom i skottgluggen har inte med din person att göra.
    Men vi hoppas att politikerna bryter tystnaden och och inte betraktar allmänhetens frågor som ”surr” och ”skit” i fortsättningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.