Edward Riedl har talat

Nu har moderaten, riksdagsmannen och makarna Ågrens gode vän Edward Riedl tagit bladet ur munnen och blåst upp till kamp mot en del av oss vuxna män och tillika knäppgökar, som vågar granska vad som händer inom Umeå kommun.

Eftersom jag inte tror, att han skulle släppa ut en kommentar från mig till sitt inlägg, väljer jag att direkt återge ett av styckena i hans inlägg, för att sedan kommentera utifrån det.

”Karl-Gustav Sjöström skriver på VK-bloggen om Åsa, ibland flera gånger per dag, där han misstänkliggör allt hon gör i sitt arbete och mycket mycket mer.

Nu senast var det Karl-Gustav Sjöström som i ett av hans upprepade blogginlägg om Åsa Ågren Wikström ifrågasätter en tjänsteresa som hon gjort till Göteborg. Han insinuerar både det ena och det andra. När fakta är att hon varit på tjänsteresa just till Sverigemötet i Göteborg, på uppdrag av sin chef i kommunens tjänst. Ingen hemlighet överhuvudtaget.

Sjöström lägger då ned tid på att blogga om tjänsteresan och ringer t.o.m. upp Umeå kommun för att efterforska var Åsa Ågren Wikström är. Det är ett förföljarbeteende som följer ett obehagligt mönster där han är en av några män som ägnar mycket tid åt Åsa och hennes person.”

Riedl tycks ha skrivit detta i all hast och utan att riktigt granska det faktiskt påstår. Bara i detta stycke finns något som väl knappast anstår en riksdagsman, på vars utsagor folk borde kunna lita. Jag skulle alltså enligt honom ”misstänkliggöra ALLT hon gör i sitt arbete och mycket mer”. Det enda jag misstänkliggjort är huruvida det kan anses Ok för henne att åka på tjänsteresa till sitt eget partis stora Sverigemöte men inte till andra partiers. Nu var hon tydligen beordrad att åka dit. Varför fick vi inte den upplysningen direkt?

Att jag, liksom några andra män skulle ägna mycket tid åt Åsa och hennes person, påstår han också. Vad sjutton får han det ifrån?

I motsats till Edward Riedl vill jag inte gå ut med uppgifter som inte är faktabaserade. Därför ringde jag Umeå kommuns växel och frågade efter Åsa och fick där beskedet att hon var på tjänsteresa till Göteborg. Det rykte jag hört stämde alltså. Vad är det för fel att kolla fakta, Edward R? Hur kan du få en sådan åtgärd till ”förföljarbeteende”?

Här är ett annat exempel på hur en ansedd riksdagsman kan uttrycka sig:

”Jag tror de vuxna män som håller på med sådant här i grunden är olyckliga människor som skulle kunna göra något mer meningsfullt än att hela sin vakna tid följa vad andra gör och hela tiden se någon konspiration i detta.”

Som jag förstår tillhör jag gruppen vuxna män eller som han hellre vill kalla oss ”knäppgökar”. Jag skulle i grunden vara en olycklig man, som ägnar mig åt något så meningslöst som jag gör. Vad sjutton vet han om vad jag ägnar mig åt ”hela min vakna tid”? Här har den tydligen mycket upprörde moderatföreträdaren på ett synnerligen ynkligt sätt passerat en gräns som gör det svårt att ta hans försvarsinlaga på fullt allvar.

Det är alldeles uppenbart att Moderaterna i Umeå nu vill vända fokus bort från deras ointresse att svara på frågor från allmänheten om själva tjänstetillsättningen. I stället försöker man få kritiken mot dem att glömmas och väljer att fokusera på stackars Åsa som tvingas ändra sitt beetende (sluta Twittra allstå) på grund av de svinaktigheter hon utsatts för.

Jag noterar att vi äntligen fått ett blogginlägg från en ansvarig politiker i Umeå, men som inte heller han har något alls att säga om rekryteringen utan bara vill få oss att tycka synd om Åsa samt hata oss ”personförföljare” i bloggarleden.

4 kommentarer

  1. Stefan

    Ja det är lite märkligt…och inte utan att man måste små le…om nu tjänstetillsättningen är som den är så behöver man inte vara Einstein för att förstå att man måste kanske tänka till om man ska följa sin moderata sambo på kongress…kanske ta semester/ betala resan själv… Sen att risdagspolitikern Riedl tar till reptilhjärnan och går ut och snyftar för Åsa känns som ett Skämt och att det verkligen inte står rätt till…men ett erkännande till dig;-)

    Stefan

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Tack för tipset – det han skrev måste ha varit styrt av en skenande reptilhjärna. Men bäst att vara försiktig i det jag skriver om honom, så att inte också han skall behöva känna sig förföljd.

  2. Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

    Helt osannolikt är det kanske ändå inte, att chefen ansåg att det som händer på det stora partiets Sverigestämma är något som bör bevakas av omvärldsstrategen. Vem vet, kanske har hon eller någon av de övriga omvärldsstrategerna deltagit på andra riksdagspartiers riksmöten också.

  3. Nisse

    Hej Karl-Gustav! Jag skulle mycket gärna se Omvärlsstrategernas befattningsbeskrivningar! Är det några vettiga uppgifter för en liten kommun som Umeå?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.