”Självklart finns inget fel begånget…”

En av de många som fortlöpande följer det omtalade tillsättningsärendet, har påpekat en sak för mig, som jag nu vill ta upp.

Edward Riedl (M) skriver bl.a. i sitt upprörda inlägg om personförföljelsen som till sist ledde till att en av Twitters miljoner twittrare känt sig tvingat sluta twittra ”Självklart finns det inget fel begånget…”.

Av hans i många delar oklara inlägg torde man ändå av detta dra slutsatsen, att han med det påståendet ville fria alla de som varit inblandade i tillsättningsärendet. Det är just detta som är så anmärkningsvärt.

Hans inlägg publicerades den 4 april. Då var inte Förvaltningsrättens avgörande den 2 april i överklagningsärendet känt. Det mesta talar för att det inte heller var det för Riedl den 4 april. I så fall det hade varit det, är de ytterst märkligt att han inte i sitt inlägg passade på att förstärka sitt påstående genom att just berätta om Förvaltningsrättens beslut. Jag tillåter mig att tills vidare att tro så ända tills Riedl säger något annat.

Det skulle i så fall betyda att rikdsdagsmannen Edward Riedl, vars uppgift som riksdagsman bl.a. är att stifta lagar, genom sitt konstaterande att inget fel var begånget i tillsättningsärendet föregripit domstolen och själv dömt i överklagningsärendet.

Men om det trots var så att han den 4 april kände till Förvaltningsrättens avgörande men tyckte att det borde hemlighållas, borde han ändå inte ha uttalat sig så kategoriskt i årendet. Det av det enkla skälet att även Förvaltningsrättens beslut kan komma att överklagas, varför frågan om rätt eller fel ännu inte kan anses vara avgjord. Besvärstiden avseende överklagningsärendet börjar löpa den 7 april, den dag när den klagande fick del av beslutet.

Hela den här frågan torde kanske se som avslutad för Edward Riedls del, men jag – och förmodligen fler – vill gärna vill höra hans syn på relationen mellan honom som lagstiftare och dem som sedan har att döma efter de lagar han är med och stiftar i sin roll som riksdagsman.

 

2 kommentarer

  1. Isak

    För 50 år sedan fördes kampen mot den förhatliga paragraf 32. Där arbetsgivarna
    ensam gavs rätten att leda och fördela arbetet, och att fritt anställa och avskeda
    arbetstagare. Arbetstagarna fick genom sina fackliga org. en lag, där arbetsgivar-
    na blev tvingade till förhandlingsbordet vid förändringar. Om dom fackliga org.
    och politiskt tillsatta har åsidosatt dom regler och demokratiska principer för hur
    tjänster skall tillsättas, borde dom ligga illa till i förtroendet. Och kommer sanno-
    likt att få stå med skammen när deras tid är ute. Skall bli intressant att se Förvalt-
    ningsrättens motivering. Och man kan bara hoppas på en överprövning, om inte
    annat på en Lex Åsa.

  2. lf

    Vet du vad, då jag lusläst Edvard Riedel blogg om omvärldsstrategen då blir jag så förbannad. Hur kan han skriva och anklaga vanliga medborgare för att bedriva nån personkampanj mot tjänstemän.Det är absurt.
    Men att göra denna person som martyr, så kanske man avlastat politikeransvaret och det var kanske meningen.
    Umeås politiker kommer att ha uppförsbacke i valrörelsen.
    Ser någon ett ljus i mörkret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.