Tvivelaktig nyhetsprioritering

Såväl rubrik som vad som nedan följer är ordagrant vad Lennart Forsberg skriver i sin blogg. Jag återger det bl.a. eftersom ”knäppgöken” han nämner ju faktiskt är jag.

”Härom veckan kallade en moderat riksdagsledamot från Umeå en namngiven västerbottning för ”knäppgök” i sin blogg. Ett häpnadsväckande påstående som inte ens blev en notis i Västerbottens-Kurirens papperstidning.

I veckan ”förblindades” en kristdemokratisk riksdagsledamot från Umeå av en biljardspelare. Ja, han förblindades så till den milda grad att han inte såg den poserande damen som fläkte ut sig på biljardbordet. Kristdemokratens begränsade synfält blev till en nyhet i Rapport och Aktuellt. Men i Västerbottens-Kurirens papperstidning blev det inte ens en notis…

Västerbottens-Kuriren har istället haft fullt upp – i dag ett helt uppslag – med kommunalrådet Lennart Holmlunds oförsiktiga bloggande om tiggarna i Umeå.

I det perspektivet frestas jag att leka med tankar kring vilken uppmärksamhet det skulle ha blivit om Lennart Holmlund kallat någon för ”knäppgök”? Och tänk om han dessutom hade låtit sig ”förblindas” av någon bangolfspelare – det är ju Holmlunds stora sport! – så att han inte ens upptäckt en halvnaken dam liggande på banan i Hedlundadungen!?

Det hade naturligtvis inte heller uppmärksammats med en notis i Västerbottens-Kuriren!? Eller…”

Forsberg är definitivt inte ensam om att ha svårt att förstå hur Västerbottens Kuriren prioriterar sin nyhetsbevakning.

2 kommentarer

 1. Stefan

  Fantastiskt roligt skrivet..pluspoäng…
  Fast det är oroväckande hur man vinklar och vrider på saker o ting..

 2. lf

  Jag vet inte men ibland sjunker storbloggarna ner i sanden.
  Stig upp ur sanden och åtminstone kommentera Lennart Holmlunds påhopp på de utsatta tiggarna .
  Edvard Riedel,Anders Ågren, Anders Sellström m.fl,ni som har synpunkter på det mesta.Var är eran röst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.