Våra möten med tvättbjörnar

Tvättbjörn

Tvättbjörnar, raccons, är tämligen vanliga bland de vilda djuren här. Under den senaste veckan har vi upplevt ett par saker med tvättbjörnen som huvudman.

Häromdagen fick vi i Kalamazoo se en stackars tvättbjörn som hade klättrat upp till fjärde-femte väningen på ett tegelhus och inte kunde klättra vidare och inte heller klättra ner. Hur det till sist gick med hen, vet vi inte. Tveksamt om räddningstjänsten kunde ta ner den. Troligen satt den kvar så länge den orkade för att sedan ramla ner och slå ihjäl sig mot den hårda trottoaren.

Trafikolycka

I dag under cykelturen, såg vi en nyligen ihjälkörd racoon. Med tanke på känsliga tittare/läsare har jag tagit bort den värsta skadan på djuret. Jag lyckades inte ”pixelera” området utan fick lov att bara klippa ut det.

Det är tämligen vanligt att se ihjälkörda djur längs vägarna här. Än har vi inte sett något ihjälkört rådjur, vilket brukar ganska vanligt. Däremot ekorrar och tvättbjörnar. Det för mig märkliga är att ingen tar bort de döda djuren. Naturen själv tar bort dem och kvar blir bara skinn och skelletdelar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.