Ovanligt – även i Amerika

I går reste vi från Phoenix, Arizona, till Riverside, Michigan. Vi flög och körde sedan vår hyrbil sista sträckan.

I dag läser jag i vår lokaltidning, The Herald-Palladium, om en synnerligen makaber resa som tre personer gjorde någon dag innan vi gjorde den. Dessa personer, en 62 år gammal man, en kvinna 31 och en äldre dam i rullstol, 92 år, körde en van hela vägen, närmare bestämt ca 273 svensk mil. Mannen och hans mor den gamla kvinnan bor vintertid i Arizona. Nu var de på väg hem till Michigan. Med sig hade de den 31-åriga kvinnan, med vilken mannen haft något slags romantiskt förhållande. Hon hade skrivit ut sig själv från en sjukhus för narkotikamissbrukare.

Efter ett stopp i Flagstaff och ett toalettbesök där fortsatte färden. Kort därefter somnade den unga kvinnan där hon satt i framsätet på vanen. Litet senare talade 62-ringen till henne utan att få svar och då upptäckte han att hon var död! Hon hade troligen tagit en överdos av något under toalettbesöket.

Av rädsla att resan skulle stoppas vågade föraren inte ringa polisen utan fortsatte den långa färden med en död kvinna i framsätet och sin gamla mor i rullstol. Innan han tog beslutet att inte ringa polisen, kollade han på internet och fann där att det var möjligt att göra en medicinskt undersökning av kroppen inom 48 timmar.  Först ca 24 timmar senare, när man var frramme i Detroitområdet, ringde han polisen.

Polisen kom och fann då mannen gråtande på trottoaren, den döda kvinnan i solglasögon och säkert bältad i framsätet och den gamla kvinnan sittande kvar i sin rullstol i vanen!

Mannen är inte misstänkt för något brott och polisen väntar på svaren från en toxikologiskt undersökning av den döda kvinnan.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.