Hemlängtan eller…?

Om man stiger upp redan 04.50 (tidsskillanden mellan USA och Sverige krävde det)  bara för att kunna följa webbsändningen från Vännäs kommunfullmäktiges sammanträde, tyder detta på ren hemlängtan eller bara på att man har en skruv lös? Kanske får jag just den frågan från min kära hustru, när hon vaknar.

Själv tror jag på ingetdera av de alternativen. Jag är helt enkelt fortfarande intresserad av min hemkommuns politiska liv. Dettta kan förstås av många tas som ett tecken på att jag nog ändå har en skruv lös. Dessutom är jag så intresserad av allt man kan göra via internet om man bara har en bra anslutning til nätet och det har jag.

Lite besviken blev jag till att börja med, eftersom webbsändningen inte fungerade i vår I-Pad. Det enda som ”rörde” sig där var klockan. Hade jag verkligen lämnat den sköna sängen helt onödan, var förstås den fråga jag ställde mig. Det hade jag dessbättre inte gjort, eftersom allt fungerade perfekt i vår stationära dator. Inte riktigt allt förstås. Det var nästan omöjligt att höra vad ordförande sa.

Via Twitter kunde jag dock nå kommunens alerta tjänstemän och efter någon minut blev ljudet även från ordföranden helt OK. Jag upphör aldrig att imponeras över allt gott som internet tillfört vår vardag.

Som sagt var ljudet bra den här gången och de allra flesta justerade mikrofonens läge så att det passade deras längd. Folks röster och sätt att prata gjorde förstås vissa mycket lättare att höra än andra. Min förhoppning är att kommunalrådet tränar till nästa sammanträde, när det gäller sitt sätt att artikulera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.