Glasögonpriser

Glasögon

I går erfor jag något som verligen fick mig att undra över hur priserna för nya glasögon kan skilja sig så enormt mellan olika optiker. Skillnaden i det här fallet är så stort, att man kan ha räknat fel i högprisalternativet.

Jag köpte mina glasögon hos Specsavers (http://www.specsavers.se) i Umeå. Utöver ett mycket vänligt och professionellt bemötande där tror jag också att jag kommer att få perfekta glasögon. Priset för glasögonen blev för mig 3 227. Då ingick bågar för ca 1 000, bästa slipningen av glasen, ytbehandling av dem, två års försäkring och själva synundersökningen.

En mig närstående person köpte samma dag nya glasögon hos en annan optiker på sta’n. De kostade litet drygt 8 000 kronor. Då var visserligen bågarna ca 500 kronor dyrare och den rabatt som erbjöds där var bara 15 % mot mina 25 %.

Det är nästan så att man måste fråga sig vad det är för ”fel” på Specsavers produkt, när priset kan skilja sig så mycket. Eller så rör det sig helt enkelt om en ren felräkning hos den hutlös dyra optikern.

Den dyra optikern är f.ö. den som vårt ekonomiskt tyngda landsting använder sig av i det fall man betalar glasögon åt sina anställda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.