Frostvinge ”tjänstemannastyr”?

I ett inlägg beskrev jag i går hur ohyfsat trafikplaneringschefen Marie Frostvinge betedde sig mot en äldre dam i Svingen och hur hon då hävdade att damen i fråga gick på fel sida av den brodel som är avsedd för fotgängare. Hon påstods genom sitt val av sida bryta mot några kommunala bestämmelser.

Efter några fruktlösa försök att hitta några sådana bestämmelser på kommunens webbplats, valde jag att läsa VK-artikeln litet mera noggrant och då hittade jag de ”bestämmelser” som Frostvinge hänvisade till, nämligen ett förslag till nytt säkerhetsprogram för Umeå trafik.

Av artikeln i VK framgår tydligt att det är ett förslag och att det är ute på remiss. Först när remissvaren kommit in och vederbörlig politisk nämnd eller styrelse läst dem och eventuellt ändrat förslaget utifrån vad som framkommit som mindre lyckat i remissvaren, fattas beslut om att fastställa säkerhetsprogrammet. Först därefter är det fritt fram för trafikplaneringschefen att jaga folk som inte följer programmet, även om det förstås inte är hennes uppgift.

Frostvinge torde vara den som har skrivit förslaget till säkerhetsprogram. Tydligen anser hon inte att det behöver antas i god demokratisk ordning utan har redan börjat tillämpa det på sina privata joggingturer. Det hon därmed gör uppfyller väl kriterierna för äkta tjänstemannastyre.

Marie Frostvinge har nu uppmärksammats på mitt blogginlägg men väljer uppenbarligen att strunta i det – och ger mig därmed mig material för fortsatt bloggande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.