Trovärdighetsdilemma i Svingenhändelsen

Nu befinner jag mig ett dilemma som har med trovärdighet att göra. Jag fortsätter alltså med händelsen på midsommardagen i den trafikfarliga Svingen.

Nu har trafikplaneringschefen Marie Frostvinge beskrivit händelsen som hon uppfattade den. Den ”gamla damen” har också gjort det i en kommentar utifrån hur hon upplevde den.

Mot Frostvinges beskrivning finns knappast något att invända för alla oss som inte var med vid tillfället. Den gamla damens kommentar bekriver något som verkligen inte kan accepteras. Henne känner jag som en trovärig person. Frostvinge känner jag inte, men måste (?) ändå utgå från att hon som kommunal chef beskriver händelsen korrekt.

Det enda jag tills vidare med säkerhet kan utgå från är att det som betyder något i sammanhanget är hur de inblandade upplevde händelsen. Kanske var det så, att ett övernitiskt agerande från den kommunala chefens sida, korrekt enligt hennes egen uppfattning, ändå var sådant att den gamla kvinnan inte borde ha utsatts för det.

Vad sedan än reglerna säger om hur man skall gå i Svingen, så borde de ändras eftersom de strider mot sunt förnuft. Att gå nära staketet, vare sig man går uppför eller utför, måste vara och framförallt kännas tryggare än att gå nära cykelbanan och trafiken där.

5 kommentarer

  1. Karin

    Håller med dig att det är HUR anmärkningen uppfattas som gäller. Det är samma sak som att känna sig kränkt, den som kränker ”vill inte vara elak” men den som utsätts för ord eller handling tolkat/uppfattar något annat. Ser man att det hela uppfattas som kränkande eller sårande så måste man ha mod att be om URSÄKT!!

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Så är det Karin och frågan är om inte ”kommunen” borde kunna kosta på sig en ursäkt i det här fallet.

  2. Svinglisa

    Man kan ju hoppas att trafiknämndens valda politiker reagerar över att en kommunal chefstjänsteman/kvinna återigen tror sig ha mandat att fatta beslut i frågor som de inte har att göra med. Att hon dessutom tillrättavisar en skattebetalare som inte gjort något fel på ett oförskämt sätt är droppen som fick bägaren att rinna över. Kärringen bär sig så illa åt att hon borde få andra arbetsuppgifter, städa någon offentlig toalett kanske hon klarar av.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Bli får nog ändå acceptera påståendet att den gamla damen gick fel utifrån vad kommunens ytterst märkliga regel stadgar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.