Parkeringsavgift på allmän väg

Vägen till Holmöfärjan utgjorde parkeringsplats vid visfestivalen. ”Vän av ordning”, jag alltså, hade svårt att smälta att någon kunde ta ut parkeringsavgift längs en allmän väg.

Jag gjorde ett kort BLOGGINLÄGG i frågan och bestämde mig för att närmare ”utreda” den. Nu kan jag lämna den information, som ”parkeringsvakten” tydligen inte kände till.

Polisen gav en hänvisning till Umeå kommun. Där fick jag i dag veta, att det naturligtvis inte var tillåtet att ta parkeringsavgift längs den allmänna väg som det här gällde.

Inte helt utan besvär fick jag i morse kontakt med ordföranden för Umeå IK:s paraplyorganisation, Maria Lindgren, som efter utredning nu vänligen har meddelat, att det fanns en slags överenskommelse med Visfestivalen. Den innebar att idrottsföreningen skulle fungera som en slags ordningsvakt längs vägen och att de naturligtvis för det kunde ta ut en frivillig avgift av bilisterna.

En koll med visfestivalen i dag bekräftade uppgiften om en muntlig överenskommelse, och precis som Umeå IK tycker man där att det hela rör sig om bristande information till bilisterna så väl muntligt som skyltmässigt.

Jag är självklart beredd att stödja idrottsföreningen även nästa år med ett frivilligt belopp, men INTE med en parkeringsavgift. Det tror jag f.ö. att alla andra visfestivalsbesökare också är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.