Olika besked från Försäkringskassan

Posten

Som vanligt retar det mig, när man får olika svar från en myndighet, om nu Försäkringskassan ÄR en myndighet förstås, vilket jag tror.

Som förvaltare behöver man få tillgång till sin huvudmans uppgifter på olika håll i samhället. Vanligtvis är det inga problem med att få det, bara jag kan visa att jag verkligen är utsedd att vara vederbörandes förvaltare. Det gör jag antingen genom överförmyndarens registerutdrag eller med det aktuella besutet från tingsrätten.

Hittills har jag skickat in en kopia i vanligt brev och det har gått bra. Den här gången tänkte jag vara smart och skickade i stället in en fil som PDF per e-post till Försäkringskassan. Därmed skulle jag ju spara tid, porto och kanske t.o.m. vara litet extra miljövänlig. I dag fick jag då ett e-postsvar, där man krävde in originalhandlingen. Naturligtvis var det ett no_replybrev, som jag inte kunde svara på. Irriterande med sådana brev.

Jag valde då att ringa Försäkringskassan. Efter ca 25 minuters väntan i telefonkö, kom jag så fram och fick då veta att man ville ha in beviset på förvaltarskapet i vanligt brev på papper. När jag så sa, att Försäkringskassan i e-brev till mig krävde ett original, kunde man efter en kort överläggning ge beskedet att det ”bör” gå bra med en kopia.

Nu skickar jag en kopia och hoppas på att det skall duga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.