Solklart OCH oklart Peter Olofsson

Lyssnade nyss till Peter Olofsson (S) i Vännäs. Han fick ett antal frågor som han gav bra svar på men…

På frågan om han tyckte att sjukvården skulle övertas av staten, blev det litet si och så. Han gav först ett solklart svar på den direkta frågan. Han tyckte inte att så borde ske.

Men när han så skulle motivera sin ståndpunkt, blev svaret mindre solklart. Han hänvisade nämligen till SJ och påminde oss om hur illa det numera fungerar med tågen. Både jag och min fru uppfattade det som om han ville påminna om hur bra SJ fungerade, när det låg i statens händer. Därmed blev ju hans nej till statlig sjukvård obegripligt.

Sedan vi intagit luch återvände vi till Konsumplanen, där vi fick tillfälle att tala med Peter. Hans förklaring kunde vi då helt acceptera och jag tror att han vid nästa tal kommer att vara litet tydligare med vad han menade med SJ i sammanhanget.

Vad han syftade på var hur illa staten hade skött underhållet av tåg och banor och vad det hade lett till för försämringar de senaste åren. Skulle staten ta över sjukvården, blir risken stor att ”underhållet” av vår sjukvård försämras på motsvarande sätt.

Så blev med ens den delan av hans tal begripligt även för oss.

 

En kommentar

  1. Nisse

    Hej Karl-Gustav! Det är väl självklart att Peter Olofsson inte önskar att sjukvården övertas av staten, då han idag har sin mycket goda försörjning av att ansvaret ligger på landstingsnivå! För en rättvis och solidarisk sjukvård, skulle dock staten göra ett bättre arbete. Lokala sjukvårdshuvudmän kan ha egna prioriteringar och nedrustningen av sjukvården i inlandet, samtidigt som stora belopp pumpas in till kultur i Umeå, är anstötligt enligt min mening.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.