Benny Karlsson ”svor i kyrkan”

Att svära i kyrkan är inte bara ett talesätt. Det är ytterst olämpligt också. Förmodligen kommer man inte till himlen, om man gör det. Sina religiösa vänner riskerar man också att förlora, om man gör det.

Benny Karlsson hade igår en seriös fråga i Facebook. Han undrade om det i alla lägen kan anses vara OK om man som kommunanställd öppet visar sin politiska partitillhörighet. Som illustration till fråga la han ut en bild av makarna Ågren (M), glatt leende och iförda var sin M-märkt skärmmössa.

Inlägget fick många kommentarer, varav de flesta var uttryck för en negativ syn på tjänstemän som öppet annonserar vilket parti de tillhör. Några hade bara klagomål på den fula mössan.

Inlägget plus kommentarerna har i efterhand av någon/några tydligen befunnits alltför provokativt så här några veckor före valet och har därför tagits bort. Att överhuvudtaget ta upp frågan var tydligen lika olämpligt och stötande som att svära i kyrkan.

Såvitt jag förstår, är det bara Benny Karlsson själv som kan göra det, utöver facebooksansvariga förstås. Det mest intressanta i frågan är nu för mig och säkert också fler vilka skälen är till att det har tagits bort. Är det Benny Karlssons alldeles egen bedömning som är anledningen eller har mäktiga krafter i det politiska etablissemanget fått honom att göra det?

Som vanligt när man inte får svar på sina frågor återstår bara att dra egna slutsatser.

 

5 kommentarer

  1. Lennart Forsberg

    Under mina 35 år som tjänsteman i universitetsmiljö, var det en självklarhet att aldrig gå i offentlig polemik med mina överordnade. Tjänstemannen i mig var så att säga i de överordnades tjänst, även de gånger jag tyckte de fattade felaktiga beslut… Den principen borde i än högre grad gälla de politiskt styrda arbetsplatserna. Oavsett vilka åsikter man själv har som tjänsteman i en sådan organisation, har man ju att verka i sina överordnades anda. Och den andan kan som bekant skifta från val till val…

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Naturligtvis är det så. Jag har själv varit i samma situation och gjort så gott jag kunnat men säkert ändå uppfattats som en tjänsteman som gått mitt partis ärenden i tjänsten

  2. Gerd

    Det är väl ok att Åsa Ågren visar sin politiska hemvist bara det sker under hennes fritid. Att hon deltar i moderaternas valupptakt i Göteborg och gör detta under betald arbetstid är däremot inte ok. Att hon dessutom får både resan och hotell betald av Umeå kommun är rent för djävligt. Attesterad av närmaste chef. Väl känt av våra politiker (ingen har någon åsikt om detta….) Holmlund säger att det är tjänstemannabeslut som tagit genom delegation så det kan han inget göra åt. Holmlund är dåligt insatt eftersom en delegation inte tar bort ansvaret från den som delegerat. Hög tid att politikerna röjer upp i tjänstemannasörjan som breder ut sig i Umeå mer och mer.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Åsa-frågan har nu väckts på nytt genom Bennyn Karlssons facebookinlägg och även om han tvingades (?) ta bort det, så är det som återigen gjort oss påminda om hur det går till i de politiska leden i Umeå.

  3. Pingback: Benny Karlsson beklagar | K-G (Kalle) Sjöströms blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.