Inte förhandla med SD, men…

Inte förhandla med Sverigedemokraterna har det övertygande (?) hörts från allianshåll och förhandlar gör de heller inte – än så länge i vart fall.

I stället tar man, helt utan förhandlingar med det förhatliga SD, bit för bit över Sverigedemokraternas politik genom att ändra på sin egen.

Jag tänker nu förstås i första hand på Kristdemokraterna och det som nu deras partiledare deklarerat angående flyktingpolitiken. Aldrig har jag f.ö. hört denne vältalige man så totalt misslyckas med att motivera partiets gir åt sverigedemokrathållet.

Dessutom sa han något mycket illavarslande, nämligen att en sänkt ersättning till flyktingarna skulle få ut dem snabbare i arbete. Indirekt avslöjade han därmed att han tror att de själva väljer att stanna hemma och inte gå ut i arbete. Är KD-ledaren möjligen ovetande om hur lätt det är att få arbete? Inte ens alla svenskar med rätt hudfärg får ju jobb.

Nu har också Folkpartiets ledare ställt sig bakom KD-ledarens förslag. Moderatledaren varnade för de framtida kostnaderna och närmade sig därmed också han till Sverigedemokraternas syn på flykting- och invandrarfrågan.

Som sagt, förhandla behöver man ju inte och därmed bryta sina löften om att inte göra det. Anpassa sig till Sverigemoktarerna syn på frågorna går ju bra att göra ändå och t.o.m. helt utan att förhandla.

Nog är det väl helt uppenbart att den anpassning till SD som vi nu får bevittna inte är någonting annat än ett sätt att visa, att det går lika bra att rösta deras partier som på SD. Men Centerpartiet då, vad skall de hitta på?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.