”Distriktsläkare på knäna…”

Olika media informerar nu om att våra distriktsläkare ”gå på knäna”. De jag har mött på hälsocentralen i Vännäs har dock gått på fötterna.

Nyligen upplevde jag något som torde vare en del av orsaken till deras ökade arbetsbelastning. Alla lokala sjukdomsfall skall tydligen gå genom vårdcentralerna och sedan därifrån i vissa fall bli remitterade till NUS. Den gången förefaller fullt acceptabel, men i följande exmepel dock helt oförklarlig.

En läkare på NUS remitterade mig till medicinkliniken för utredning av misstänkt hyperthyreoidism. Symtom fanns som tydde på en för hög produktion av sköldkörtelhormonet. Det som hände med den remissen var märklig och ledde till extrajobb på vårdcentralen i Vännäs.

Remissen skickas nämligen från medicinkliniken till Vännäs och efter mitt besök där, skickades en ny remiss tillbaks till medicinkliniken. Märkligt var det också att inte NUS-läkaren visste att remisser från honom till medicinkliniken inte kunde godtas.

För mig var det förstås närmare att åka till Vännäs även om de senare blir en ny resa till NUS för fortsatt utredning. Men nog måste väl ändå ärendets gång ha orsakat onödig jobb på vår hälsocentral. Viktigt att notera att den märkliga dubbelremissen INTE kan orsaka mer jobb på medicinkliniken i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.