KD-ledaren

På Twitter såg jag någon som försiktigt antydde att det var KD-ledaren, som låg bakom Decemberöverenskommelsen, eller vad det nu är som man kallar den.

Det skulle alltså vara samme man som i valrörelsen valtaligt gick ut och lovade att alla som är 80 år och äldre skulle på en plats i särskilt boende. Det kommer det inte att få. Det skulle de inte heller ha fått om Alliansen med egen majoritet skulle ha utgjort regering.

Som sagt, vältalig är han och roligt är han också, men man skall nog ändå inte ta honom riktigt på allvar. Att han skulle ha varit den drivande kraften bakom överenskommelsen är svårt att tro. Att han, ledaren för det lilla parti som är så nära att åka ur riksdagen, skulle ha kraft nog för detta säger i så fall mer om de övriga partierna än om hans eget.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.